HemNyheterNybrobon Anton laddad inför EM!

Nybrobon Anton laddad inför EM!

Veckan innan yrkes-EM i Budapest 26–28 september, laddar Anton Ala-Englund, 25, upp genom att jobba och invänta tävlingsadrenalinet. Hans yrke och tävlingsgren är CNC-fräsning vilket kortfattat handlar om datorprogrammering, ritningar och tillverkning – genom att fräsa ut i metall.

Vilka förväntningar har du inför tävlingen?

– För det första känns det helt underbart! Jag hoppas också att jag har en fördel i och med att jag jobbar med CNC-fräsning dagligen. Jag tror nämligen att mina motståndare har fokuserat för mycket på att öva på själva tävlingsmomenten, berättar Anton.

När Anton stod inför sitt gymnasieval ville han ha något både praktiskt och teoretiskt, därför blev det industritekniska programmet på det Teknikcollegecertifierade Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda. En tid efter gymnasiet gick han en intensivkurs inom CNC-fräsning och fastnade snabbt för det kreativa inom yrket och arbetet med industrins utveckling.

– Kort och gott lever vi alla i industrin och vi som jobbar inom den skapar de redskap som får världen att fungera. Hela tiden kommer det nya utmaningar och min enda begräsning är kundernas fantasi.

Nu, med knappt två dagar kvar till EM, är Anton spänd och hoppas såklart på guld.

Lycka till önskar vi på NybroExtra!

POPULÄRT