HemNyheterVår sommarkram till Dig!

Vår sommarkram till Dig!

Äntligen sommar! Tiden på året då vi öppnar dörren till allt vi längtat till och tycker är viktigt i livet. Där upplevelser och överraskningar är lika välkomna som en stilla stund i skuggan med en bra bok.

Tidningen du får i brevlådan idag eller läser här på hemsidan är vår inspiration till dig. Här har vi samlat det du behöver veta för en riktigt fin sommar i Nybro. Lagom stor och behändig ska tidningen följa dig fram till det höstas igen. Se tidningen som vår sommarkram till dig – i en tid när vi äntligen kan ta försiktiga steg ut mot ett mera normalt liv igen. 

Vad är då tanken med NybroExtras Sommartidning? Jo, att både vi som redan bor i Nybro, och alla trevliga människor som kommer och hälsar på, ska ha tips, idéer och fakta samlade på en plats. En tidning att spara. Ingen stress, det är många sidor. Läs, kolla bilder och annonser, bli inspirerad och gör sommaren i Nybro till din! Allt i din egen takt.

Sommartips

Här är lite av vad du kan läsa om när du bläddrar:

För många är sommaren detsamma som god mat. Denna sommar ska du unna dig något extra gott. Antalet restauranger växer och vi har kikat och hälsat på. Många läckerheter på menyn, så klart, ofta med närproducerade råvaror. Prova själv och se!

Nybro är natur. Vi är lyckligt lottade med mycket av det, alltid nära i Nybro. Vandringsleder, cykelrundor, och många upplevelser väntar både dig. Välj tid på dygnet, naturen är alltid öppen! Passar alla åldrar.

Ett exempel är Svartbäcksmåla, ofta förknippat med vinteraktiviteter. Även om sommaren erbjuder området många möjligheter till natur, motion och frisk luft. Inom kort kommer en 18håls discgolfbana att stå klar.                                         

I de småländska skogarna är mötet med en älg mångas stora dröm. Glasrikets Älgpark i Långa Slät, som drivs av Michael Karlsson-Hagström, har som alltid mycket på gång och är öppen för att ge dig något att berätta om.

Glas så klart

Mitt i den historiska bruksmiljöparken i Orrefors hittar vi Orranäs glasbruk. Här är full aktivitet sedan 2017, med kreativitet och engagemang för dig som besökare. Platschef och glasblåsarmästare Johan Nilsson, som arbetat i hyttan sedan 2018 kombinerar sina kunskaper med hyttmästare och kreativa ledaren Amy Krüger.  Det genuina designade hantverket står i fokus. 

”Kaveldun, ”Daisy” och ”Nippon”. Så heter de senaste produkterna i Nybro Glasbruks sortiment nu i vår. Här i shopen står tiden aldrig stilla. Förutom glasprodukter och gå bort presenter till outletpris för det moderna hemmet finns köksprodukter från både Ernst och Mannerström och fina krukor från bland annat DBKD.

50 år har gått sedan Nybro Golfklubb bildades. Golfbanan är en av sydöstra Sveriges vackraste skogsbanor med parkkaraktär. Tillsammans med driving rangen, den välsorterade golfbutiken, utmärkta restaurangen och nybyggda padelbanorna är området ett verkligt upplevelsecentrum.

Nystart och historia

I november 2020 öppnade restaurangen och bistron och i slutet av februari i år välkomnades de första gästerna att bo över. Nu väntar en första sommar för Stora Hotellet, som genom sitt nyöppnande åter gett Nybro liv. Alldeles intill finns norra Europas största freskomålning, gjord av Gunnar Theander och den visar Nybros historiska framväxt. Hela 66 kvadratmeter!                  

På Fryshuset råder full aktivitet och nu på sommaren bland annat bad och läger.

Gula Grillen är klassisk mark för den som vill vara social och aktiv. Från mitten av juni till mitten av augusti. 

Som alltid; en sektion i tidningen är samlade evenemangstips. De som hittar på saker och vill förströ och underhålla oss är väl värda vår uppskattning och uppmärksamhet. Liksom våra många mysiga butiker och serviceinriktade företag. Det har varit en kämpig tid, men vi har hållit i och hållit ut. Därför är precis alla värda en härlig sommar i Nybro. Ett viktigt steg mot det normala igen. 

Vi önskar alla våra läsare och annonsörer en riktigt Glad Sommar och vi ses igen den 26 augusti.

Stor somrig och säker kram på er. Njut av vårt fina Nybro!   // Loa

POPULÄRT