HemNyheterVi laddar för bättre tider och allt som är på gång!

Vi laddar för bättre tider och allt som är på gång!

Höstens första NybroExtra är på väg ut i alla hem! Läs bland annat om när vi besökte PRO Nybro, som fick smaka vår jubileumstårta.

Härliga augusti! Då inget är över, och mycket nytt på gång.

Visst är den här tiden på året härlig. Man är utvilad efter en fin sommar, laddad för allt det nya som kommer. Exempelvis den fina sensommar-tiden med hög luft och naturens klara färger. Men framför allt att det är tiden då vi samlas i vårt kära Nybro igen, skolorna börjar, butikerna är laddade med nytt och vi börjar planera för höstens alla projekt.

Visst finns det covid kvar, vi måste hålla i oss ett tag till för att få bort smittan och slippa sjukdom bland oss. Men steg för steg öppnar samhället upp. Det ger oss massor av möjligheter. Vi har kämpat, följt goda råd, vaccinerat oss och hållit avstånd. Så snart kan vi återigen leva det liv vi vill och företagen kan ladda och visa oss Nybrobor hur professionella och skickliga de är.

Vi på NybroExtra vill börja höstterminen med att tacka för alla glada och uppskattande kommentarer vi får på gator och torg, i brev eller från er som kikar in på redaktionen. Kära Nybrobor, det är underbart att vara till er tjänst! Så finns det ett bättre sätt att fortsätta vårt jubileumsår än att bjuda våra läsare på ännu fler överraskningar i välfyllda tidningar?

Här är lite av all lokal läsning du hittar i månadens nummer, utöver Nybros överlägset mest kompletta annonsmarknad

Fantastiskt folk

Ett bra samhälle är uppbyggt av fin service, duktiga företag och fantastiska människor. I varje nummer av NybroExtra berättar vi, i våra populära serier, om några av profilerna ibland oss. Möt Kalle, Bernt, Monica, Ida, Tim, Gabriel och många fler i tidningen du håller i.

  • Kalle Ekelund inledde sin hockeykarriär hemma i Nybro, men är nu hockeyproffs i norska Vålerenga Ishockey som spelar i högsta ligan.
  • Monica och Bernt Jonsson gick på dans i Nybros folkets park 1958. Där skedde deras magiska möte, och nu har de varit gifta i 60 år och firar diamantbröllop. Och glimten i ögonen, från dagen i Folkets park, finns kvar.
  • Ida Råsander är certifierad massör och diplomerad medicinsk massageterapeut. Sin utbildning fick hon i Karlskrona och efter den startade Ida sin egen verksamhet Nybro hälsostudio. Etiketten på hela hennes liv är: hälsa. 
  • Tim Thorsson är 15 år och som liten hade han ett väldigt intresse för dinosaurier. Det har många barn, men Tim har tagit det längre än de flesta.”Jag blev intresserad av krokodiler och andra reptiler också”, berättar han, och önskade sig en orm eller ödla under flera år. I julklapp för fyra år sedan fick han skäggagamen Gammi Solvig möter i serien ”Våra husdjur”.
  • Gabriel Filipov är 15 år och började cykla mountainbike för två år sedan. Nu tränar han tio timmar i veckan, först ofta ensam, men nu med Glasriket Runningclub och Orrefors MTB.

Tema Skogen

På temasidorna om Skogen möter du Sofi Sjökvist, 21 år och som arbetar hos Magnus Uhr Skog AB som manuell huggare. Sofi berättar att valet av yrke var en slump. 

-Helgesbo skickade flygblad om en informationsträff för tjejer. Jag hälsade på och blev fast. Jag sökte inget annat till gymnasiet, berättar Sofi, som innan dess inte haft en tanke på att arbeta i skogen.

Så hälsade vi på i Kristallen där Nybro PRO äntligen kunde mötas igen fysiskt. Drygt 150 medlemmar hade tagit sig till Kristallen för att delta i årsmöte. Alla gladde sig åt att äntligen kunna träffas på riktigt igen,visserligen med restriktioner, avstånd och utan någon trängsel. På plats delade NybroExtra ut sin berömda tårta till alla glada medlemmar.

Säsongstart

Så är det säsong för de små läckerheterna i våra sjöar och åar. Kräftorna! Vi besökte Stora Hindsjöns fiskevårdsförening där inte mindre än 570 kräftburar fördelade på 50-talet deltagare sattes ut.

Och i ishallen är det också säsongsuppladdning. Kanske är detta år då det bär ända upp i Allsvenskan. Det var så nära, så nära, i våras ju!  Vi berättar om alla nyförvärv och bjuder på spelprogrammet för höstens hemmamatcher.

Så har vår kollega Brovakten fyllt år i juli och firat vid det nyrenoverade broräcket. Han berättar om alla fina presenter kamraterna gav honom.

Detta och mycket mera i din egen lokala tidning – NybroExtra. 

Härliga läsare, det känns så fint att kunna ge er en ny späckad tidning så här i sensommaren. När vi alla tillsammans laddar för en fin höst!

Kram

Loa

POPULÄRT