HemIdrottsprofilNybrosonen Kalle Ekelund gillar att vara ishockeyproffs i Norge

Nybrosonen Kalle Ekelund gillar att vara ishockeyproffs i Norge

Ishockeyn kom tidigt in i numera 31-årige Kalle Ekelunds liv, som naturligtvis inledde sin ishockeybana hemma i Nybro. Sedan flera år är han heltidsproffs i Oslo, där han spelar i högsta ligan. Nyligen skrev Kalle Ekelund ett tvåårskontrakt med Vålerenga Ishockey. 

Idrottsintresset väcktes alltså tidigt och då Kalle Ekelund var sex eller möjligen sju år började han med ishockey. Ungefär samtidigt blev det fotboll i Pukebergs BK.  Som 15-åring slutade han med fotbollen och sedan blev det ishockey för hela slanten.

–Jag kom alltså igång tidigt med ishockeyn och har alltid spelat back. Det blev två säsonger i Nybro Vikings A-lagstrupp, där jag debuterade som 17-åring. När jag var 19 år bar det iväg till Ontario i Kanada för att spela ishockey. Visst var det en stor omställning, men det var samtidigt väldigt lärorikt med de två åren där, säger Kalle Ekelund.

Spelade i Allsvenskan

Hemma på svensk mark gick Kalle Ekelund till Mora i Allsvenskan, där han var under två säsonger och sedan lika länge i Karlskrona, där han var med när laget tog steget upp i SHL. Efter ett år i Björklöven drog han vidare till Norge.

–Jag gick till Sparta Warriors inför spelåret 2016-2017 och efter två säsonger där blev det sedan Vålerenga Ishockey i Oslo, där jag är kvar. Standarden på högsta ligan i Norge har blivit allt bättre och vi har många norska landslagsspelare i truppen.

Utan tvekan trivs Kalle Ekelund med tillvaron i Norge, där han har med sig sambon Sara Pettersson.

Ny arena

–Vålerenga Ishockey satsar hårt och har byggt en ny arena. Målet den här säsongen är att vi ska vara ett topplag. Vi körde igång träningen den 1 augusti och gick på is redan vid första passet. Nästan varje dag handlar det om ishockey för min del. Under försäsongen duggar fyspassen tätt.

Många av lagen i högsta serien finns i Oslo med omgivningar, varför resorna inte blir lika långa som exempelvis i Allsvenskan.

Följer Nybro Vikings

– Jag följer självklart Nybro Vikings. Det var synd att man i våras inte lyckades gå upp i Allsvenskan. I vilket fall som helst är det positivt att Vikings andas framtidstro och att man under Krister Engdahls tid som ordförande fick ordning på ekonomin. 

Som bekant är det svårt att sia om framtiden, men mycket talar för att Kalle Ekelund i ytterligare en del år blir kvar i Norge. 

–För närvarande är det Vålerenga som gäller för mig och jag kan knappast ha det bättre, varför min sambo och jag inte har något att klaga över. Om det någon gång i framtiden skulle blir Nybro Vikings igen vill jag inte spekulera om i dagsläget, säger Kalle Ekelund.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT