HemNyheterNu är det exakt 40 år sedan din tidning föddes!

Nu är det exakt 40 år sedan din tidning föddes!

För exakt 40 år sedan – i slutet av september 1981 – gick brevbärarna i Nybro ut med premiärnumret av NybroExtra. Jag minns ännu i detalj hur det kändes när tidningen för allra första gången distribuerades ut till alla Nybros hem och företag. En oerhörd stolthet blandades med lite oro. Hur skulle den nya tidningen tas emot? Ville innevånarna och företagen i Nybro ha en tidning som hade vår kära hemkommun helt i fokus?

Min dröm var helt klar. Att tidningen skulle bli de många Nybrobornas egen tidning. Bilder och texter om människorna som bor här. Reportage från föreningar och företag. En annonsmarknad som ger företagen en enkel och rak väg ut till kunderna. Och samtidigt ge medborgarna en riktigt bra samlad bild av utbudet i butiker och serviceinriktade företag. Nybros största och bästa annonsmarknad, helt enkelt. Samt alltid distribution till precis alla hushåll. 

Jag tycker det är viktigt att vi har många unga företagare i Nybro som vågar ha en dröm. Att starta en tidning i sin hemstad som 21-åring hade så klart sina tuffa stunder. Konkurrens var stenhård. Men nu, 40 år senare, känns det som om varje dags arbete har varit värd det. Jag är ödmjukt glad om ni gillar tidningen och lycklig för alla glada uppmuntrande hälsningar. Det gör att vi känner oss evigt unga. Men så är vi också årsbarn med Zlatan! Och vad är bättre och starkare än att vara riktigt Nybroitisk i Nybro?

Jubileumsblandning

Fanns det inte ett godis som hette Jubileumsblandning? Inte godis, men väl jubileumstårta, bjöd vi Montessoris förskoleklass på. Se i tidningen hur glada barnen blev. Här är fler lästips, saker att hitta i tidningen du håller i din hand.

Månadens tema är ”Bygga och Bo i Nybro”. Läs bland annat om Nybro Bostads AB:s senaste satsning i centrala Nybro, 40 lägenheter vid Vulcanus, som var inflyttningsklara till den 1 september. 

 OG Ohlssons Byggnads AB har byggt sex nya lägenheter på Odengatan, som också är väldigt centralt belägna och i närheten av tidigare Grönskogs Bryggeri.

 Möt Ingrid Eriksson och Torbjörn Quist som flyttade från en lägenhet på Storgatan i Nybro till en gård i Otteskruv för 30 år sedan. Flytten har de båda aldrig ångrat och trivs verkligen med livet på landet.

Vi från Nybro

Vad är NybroExtra utan all läsning om människorna i och från Nybro. Möt Lars-Erik Karlsson med många år inom bankvärlden i Nybro. 72-årige Lars-Erik är fortfarande i högsta grad aktiv. Idag driver han sedan 2007 företaget Skog och Lantbruk med kontoret i Kalmar.

Månadens idrottsprofil är 36-årige Kristoffer Bennesved, tidigare Östergren. Han har med framgång försvarat Alsterbro skytteförenings färger vid flera tillfällen. På den digra meritlistan finns juniorguld i nordiska mästerskapet samt förstaplaceringar både i junior-SM och skol-SM.

 Många studenter har Ikea som sin drömarbetsgivare. Inte minst för att möbeljätten kan öppna möjligheter till jobb i andra länder och en internationell karriär. En som gjort precis det är Hampus Svensson, 35 år, född och uppvuxen i Nybro. Idag har han ett toppjobb på Ikea i Schweiz.

Äntligen, tjejer!

När vårt jubileumsår inleddes hade vi en dröm vi knappt vågade tänka eller säga högt. Att återigen få bjuda Nybros fantastiska tjejer på succén Tjejkvällen! Det är väl bästa sättet att toppa vårt jubileum? Pandemin och nödvändig försiktighet har gjort det omöjligt. Men tänk, drömmen blev sann. Sverige öppnar upp – restriktionerna är på väg bort. 

Så vi firar med en efterlängtad fest i centrum. Tjejkvällen är tillbaka!

Torsdag den 7 oktober fylls Nybro centrum, butiker och ett antal kvällsöppna företag med glada tjejer i alla åldrar. Äntligen!

Allt om detta läser du i vår specialbilaga om Tjejkvällen inne i tidningen.

Varm septemberkram på er allihop!

Loa

POPULÄRT