HemNyheterAlexandra samlar på Coca-Colaprylar

Alexandra samlar på Coca-Colaprylar

Tidigare hade Alexandra Bergqvist-Tydén hela sin Coca-Colasamling framme i ett av rummen, men efter flytten till hus förvaras stora delar av samlingen nedpackad i källaren och samlingen utökas inte längre i samma takt som förut.

Alexandra berättar att hon alltid gillat Coca-Cola, men att hon började samla var mest en slump.

– Jag skyller lite på min kompis på högstadiet som gav mig en Coca-Colatändare och efter det började jag samla.

Tidigare har Alexandra köpt det mesta hon hittat med Coca-Colatema, men sedan något år tillbaka köper hon bara sånt som hon verkligen tycker om.

– Innan köpte jag allt, berättar Alexandra.

I samlingen finns till stor del glas, men också burkar, flaskor, julgranskulor och en mängd annat. Om hon har dubbletter kan hon öppna en burk eller flaska, men inte annars.

Coca-Cola-stad

Coca-Cola stad

Presenter

Samlingen utökades i snabb takt och det var just det Alexandra gillade med samlandet. Förutom att hon själv köpt prylar till sin samling både på nätet och på loppis, så har hon ofta fått i present av vänner och bekanta, eftersom de vet att hon samlar. Några har köpt till henne och andra har gett bort Coca-Colasaker som de själva haft hemma.

För Alexandra är det ingen särskild sak hon letat länge efter eller som är särskilt värdefull, däremot har hon en klar favorit i sin samling och det är en isbjörn med Coca-Cola.

Älskar julen

Alexandra älskar julen och julpynt och bland pyntet finns en mängd coca-cola-julpynt som plockas fram varje jul. Övriga tiden på året förvaras de fem banankartongerna med Coca-Colajulpynt i källaren, men vid jul plockas det fram. Det är såväl spelande snöglober som julgransdekorationer med Coca-Cola. Även om Alexandra inte utökar sin samling så mycket längre, så fyller hon gärna på med Coca-Colajulpynt när hon hittar något hon tycker om.

Och Coca-Cola då, är det favoritdrycken?

– Jag gillar Coca-Cola, men det ska vara original. Allt annat smakar bara blask, avslutar hon med ett leende.

JOSEFINE LINDMAN

 

POPULÄRT