HemNyheterSvenska hjälten Elise gästar Hope´16

Svenska hjälten Elise gästar Hope´16

Nu till helgen arrangerar Pingstkyrkan i Nybro en av sydöstra Sveriges största ungdomskonferenser. Det blir aktiviteter, lovsång, bön, seminarier och öppna föreläsningar med bl.a. Svenska hjälten Elise Lindqvist, då även allmänheten är välkomna att medverka.

– Detta är en helg där du får lära känna nya som gamla kompisar samtidigt som du får vara med om riktigt schyssta möten med Jesus i centrum, berättar pastor Niclas Madestam.

– Det är sjätte gången som vi gör denna kristna ekumeniska ungdomshelg för vår geografiska del i Sverige. Vi ligger en bit ifrån de stora städerna och deras evenemang, så det är kul att kunna arrangera detta och inte behöver åka så långt. Syftet men eventet är att nå tonåringar som har en tro eller är på väg att få en tro att få viktiga tips och råd som de kan använda i sin relation till Jesus.

Festkväll inleder helgen

Helgen innebär även en blandning av aktiviteter, seminarier, lovsång, vänner och Jesus.

– Vi skall bl.a. spela Bumperball turnering, det blir föreläsningar, panelsamtal och mycket lovsång. På fredagskvällen börjar vi med en rolig festkväll, som leds av Daniel & Calle. Här vill vi starta med att sätta god stämning för helgen, säger Niclas.

Svensk hjälte

Föreläsare under eventet är Tigleth Malkey, Cornelia Forsberg och Elise Lindqvist. Elise utnämndes i december till Svensk Hjälte, på Svenska Hjältegalan för sitt arbete bland de prostituerade på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Efter ett liv i missbruk och våld har hon mött Jesus och blivit kristen. Elise ger sin berättelse och ingen kommer att lämnas oberörd!

– För att kunna planera eventet med bl.a. mat, boende och samtalsgrupper har vi tagit emot anmälningar. Det kommer folk från både Småland, Blekinge och Öland och flera av dem har varit med i alla år. Till de öppna föreläsningarna under fredags- och lördagskvällen är emellertid alla välkomna, hälsar Niclas och övriga medlemmar i församlingen som hjälps åt för att evenemanget skall kunna genomföras.

 

Mer info hittar ni på  www.hopenybro.se

POPULÄRT