HemMånadens TårtaMaj månads första tårta till Maj-Britt

Maj månads första tårta till Maj-Britt

Vår reporter begav sig denna underbara majdag till Gullaskruv för att besöka Maj-Britt Karlsson och överlämna en tårta ”För att hon är värd det”.

Det doftade gott av nybakade bullar i det lilla röda huset. En glad och överraskad Maj-Britt tog emot oss med öppna armar och blev något rörd när motiveringen nedan från Evelyn Fridenmyr som nominerat henne lästes upp:

”Maj-Britt jobbade de sista åren, innan hon blev pensionär, som aktivitetsledare på Stallgården, Orrefors tillsammans med mig.

Där var hon mycket omtyckt då hon alltid hade en stund över för alla som behövde en pratstund eller en kram!

En eldsjäl som hon är startade hon som pensionär upp en egen mötesplats/dagledigträff för de pensionärer som finns i Gullaskruv, på helt frivillig basis en dag i veckan. Där spelar de bingo, lagar mat och umgås mm.

I samhället vet alla vem Maj-Britt är då hon är involverad i mycket. Hon sitter bl.a. i styrelsen i Gullaskruvs samhällsförening. Hon ordnar ljus-spår på hösten och gökotta på våren mm

När stormen Gudrun släckte ner Gullaskruv var Maj-Britt snabb och åkte ut till pensionärerna med varm soppa och vatten.  Ja, det är Maj-Britt i ett nötskal!”

Marine Arvidsson

POPULÄRT