HemNyheterMusik och spex med Linneakören

Musik och spex med Linneakören

En kväll i förra veckan tog Linneakören under ledning av Linnea Karlsson med publiken på en musikalisk resa och spex med roliga historier genom Sveriges land.

– Nu skall vi resa i fantasin genom vårt vackra land med visor från olika landskap. Jag kommer berätta landskapets djur, så kan ni i publiken vara med och gissa vart vi ska, berättade Linnea innan föreställningen började.

Runt om i Sverige

De utgick från Småland och sjöng ”Kristallen den fina” och ”Flickorna i Småland”. Därefter blev det en tur till Öland och sång om näktergalen och vidare till Skåne där bl.a. låten ”Tunna skivor” framfördes. Nästa stopp var Jämtland och ”Luffarvisan”. Sedan blev det Uppland och då hade professorn och evighetsmaskinen tagit plats i lokalen.

Linnea som professorn med en rollator som blivit den makalösa manicken.
Linnea som professorn med en rollator som blivit den makalösa manicken.

”Hälsingehambo” sjöng de i Hälsingland, ”Omkring Tiggaren från Luossa” i Dalarna och ”Fröken Fräken” i Värmland. När vi sedan kom till Västmanland ställde sig alla i publiken upp och sjöng med i Sveriges nationalsång.

Ytterligare sånger sjöngs i varje landskap och de varvades med både roliga historier och limerickar. I Norrbotten hade Herr Larsson (Astor Karlsson) och Herr Larsson (Ingemar Dahlgren) tagit plats i en tågkupé och spelade upp den klassiska teaterscenen ”Guben i lådan” av Hasse Alfredsson och Martin Ljung.

Astor Karlsson och Ingemar Dahlgren, gestaltar herr Larsson och Herr Larsson i " Gubben i lådan".
Astor Karlsson och Ingemar Dahlgren, gestaltar herr Larsson och Herr Larsson i  Martin Ljung och Hasse Alfredssons” Guben i lådan”.

Sång och spex

Linneakören som funnits i tre år består av tolv damer och sex herrar och de träffas varje tisdag för att öva. Ledare för kören är Linnea Karlsson, som tidigare jobbat som kantor. Fem gånger om året har de framföranden i Madesjö kyrka och i övrigt är de bl.a. i församlingshemmet och uppträder med både sång och spex.

Kvällen avslutades i Småland med låten ”Röda stugor tåga vi förbi” och ut i den vackra naturen tågade kören under varma applåder från publiken.

 

Marine Arvidsson

POPULÄRT