HemNyheterRepar för fullt inför Mamma Mia och Moulin Rouge

Repar för fullt inför Mamma Mia och Moulin Rouge

När det stod klart att musikalgruppen skulle tas bort från Kulturskolan i Nybro tog ett gäng ungdomar som älskar att dansa och sjunga saken i egna händer och bestämde sig för att inget skulle få stoppa dem utan de skulle fortsätta att uppträda inför publik.

De har sedan i höstas träffats och planerat och om ett par veckor är det dags att visa upp musikalen för allmänheten på Folkan i Nybro.

– Vi har gjort detta helt på egen hand, berättar Elwira Madeling som är en av de 18 ungdomarna som medverkar i Nybro Musikal 2016.

Gänget är i åldrarna mellan 15-21 år och flera av dem har varit med på olika sätt inom Kulturskolan tidigare.

Sofi med sina vänninor i musikalen Mamma Mia.
Sofi med sina vänninor i musikalen Mamma Mia.

Mamma Mia och Moulin Rouge

Fredagen den 27 maj och lördagen den 28 maj framför de musikalerna Mamma Mia och Moulin Rouge.

– Det har varit många timmars övning för att få ihop stämmorna och koreografin och de sista veckorna innan föreställningarna övar vi med rekvisita. Vi har även fått hjälp med koreografin av dansläraren Emir Lopez, säger Elwira.

Louise Lilja är den enda i gruppen som inte med på scenen.

– Jag är producent och ska agera sufflör åt mina kompisar under föreställningarna, säger Louise.

Tacksamma bidrag

– Vi lägger ner en hel del pengar själva för att kunna fixa det här. Vi sökte även ett kulturbidrag. När det gäller rekvisita kan man dessutom vara extra påhittig och hitta bra grejer i det enkla. Sedan har vi sponsorerna Däckcity, Bigso, NybroEnergi och Bilhuset i Kalmar som hjälpt oss med ekonomiska bidrag för att få ihop till ljud och ljus, säger Elwira.

– Kom och se oss uppträda och hjälp oss ta upp kampen mot kommunen och visa att musikalgruppen förtjänar att komma tillbaka. Biljetter kan ni köpa hos Bohmans Bokhandel och billetto.se, hälsar gänget i Nybro Musikal 2016.

POPULÄRT