HemMånadens TårtaTårta ”för att du är värd det” till hängivna Therese

Tårta ”för att du är värd det” till hängivna Therese

Den andra tårtan i maj delades ut till Therese Brandstedt. Vår reporter överraskar henne utanför bostaden när hon är på väg till ett möte för att förbereda inför Reumatikernas medverkan på Linnealunken ikväll. Hon skrattar glatt och överraskat när vi läser upp motiveringen.

”Therese har i 14 år suttit som sekreterare i Nybro-Emmaboda Reumatikerförening med allt vad det innebär, organiserat och planerat resor för medlemmarna. Nu är hon ordförande för samma förening, troligtvis den yngsta någonsin. Hon håller i styrelsemöten och medlemsträffar och är föreningens ansikte utåt. Varje onsdag håller hon i sitt och fotgympa i Pelarsalen Folkets hus.På Friskis&Svettis ser du henne ofta bakom receptionsdisken som receptionsvärd, ett leende till alla, hjälpsam och engagerad. Ett föredömligt ansikte utåt. En riktig eldsjäl, hängiven ideellt som gagnar medmänniskan. En person med ett stort leende på läpparna och nära till skratt trots kämpig sjukdom som inte syns utanpå.”

 Så löd motiveringen för Therese som nominerats av Maria Idosdotter-Nilsson.

POPULÄRT