HemNyheterHang Drum och stämningsfull musik

Hang Drum och stämningsfull musik

På flera platser i centrala Nybro finns duktiga musiker som höjer upp stämningen under tjejkvällen imorgon 6 oktober. Och vad vi fått berättat för oss är det första gången som vi får lyssna till Hang Drum här i Nybro, vilket är extra kul.

På torget träffar ni Hampus Tauber. För några år sedan fick Hampus höra hang och ville genast äga ett sådant instrument och lära sig spela på fritiden.

– Det tog lite tid att få hem beställningen på hangen, som jag köpte via Ebay och som är handtillverkad i Colombia. Nu har den äntligen kommit till Nybro och det ska bli jättespännande att få vara med under tjejkvällen och spela, säger Hampus.

– Hang kan liknas med ett plåttefat med inbuktning, som har en egen akustik, ett slags ringande ljud, som en meditation utan förutbestämd melodi, berättar Hampus.

– Man spelar med händerna och jag kommer framföra improvisationsmelodier i sköna mönster säger Hampus.

Micke och Mange

På Storgatan hittar ni Micke och Mange. Mikael Fredriksson och Magnus Svensson. De har varit med på tjejkvällarna flera gånger och återvänder gärna för att underhålla med blandade musiklåtar denna kväll då det råder en fantastisk stämning.

tjej-samuel-och-moa

Duon Samuel och Moa

Samuel Nordström och Moa Håkansson är ungdomsduon som ni kan lyssna till utanför Bella Derma på Stationsgatan under tjejkvällen.

De träffades på Åkrahällskolan där Samuel går Handelsprogrammet och Moa läser Vård och Omsorg och tillsammans läser de musikkurs som tillval. Musikintresset ledde till att de bildade en duo som sedan ett år tillbaka är ute och spelar och uppträder tillsammans på olika tillställningar som ex. dop, fester och årsmöten.

– Seriöst har jag hållit på med musik i fyra år och uppträtt som gatumusikant och på olika tillställningar. Jag har alltid gillat att spela gitarr och sjunga, framförallt med egenskrivna låtar eftersom jag tycket det är svårare att lära in andras. Fast några covers har jag gjort om, men då till min egen stil, säger Samuel.

– Mina förebilder är bl.a. Lars Winnerbäck, Passenger, Caj Karlsson och Totta Näslund.

Moa hade i stort sett bara sjungit hemma innan hon och Samuel började uppträda ihop.

– Det är bra för självförtroendet att stå framför publik och dessutom riktigt roligt att uppträda, säger Moa och berättar att hon inte har några speciella förebilder utan tycker om alla slags musik.

– Lite gott och blandat, säger Moa.

Det är första gången de medverkar under Nybros tjejkväll och hoppas det blir många som kommer och lyssnar till dem.

– Vi framför mina egna låtar blandat med covers både på svenska och engelska, säger Samuel.

 

 

Har vi tur dyker även Månskensteatern upp i centrum.

Välkomna till Nybro imorgon 6 oktober mellan 18-21!

POPULÄRT