HemMånadens TårtaTårtor till härliga personalen i Orrefors hemtjänst och underbara Margita

Tårtor till härliga personalen i Orrefors hemtjänst och underbara Margita

Många är värda att uppskattas med en tårta. Vi får varje vecka in flera nomineringar. Igår delade vi ut två tårtor i Nybro och Orrefors.

– ”För att de är värda det” och uppskattas mycket av mig och mina systrar vill vi ge en tårta till Hemtjänsten i Orrefors och Margita Liljebjörn för att de tillsammans tar så god hand om vår mamma.

Detta säger Anna Willstein och motiveringen från Anna med systrar lyder:

”Hemtjänsten är så engagerade och omtänksamma och det är aldrig några problem. De visar äkta respekt och intresse. Likaså underbara Margita som tillhör frivilligverksamheten på Jutegården. Man tror knappt att det är sant vad dessa härliga människor åstadkommer. Mamma och Margita har så trevligt ihop. De gör olika saker tillsammans allt från besök i Nybro hos frissan, promenader, fika och härliga pratstunder. Allas insatser gör att jag och mina systrar känner oss trygga och vet att mamma är i trygga händer och inte ensam, vilket betyder oerhört för oss”

 NybroExtra träffar delar av hemtjänsten i deras lilla röda stuga på bruksområdet. De blir mycket glada för tårtan och att det jobb de gör uppskattas. De berättar att de trivs mycket bra på sin arbetsplats.

– Vi är en härlig grupp på 16 personer i blandade åldrar, både killar och tjejer. Det är roligt att gå till jobbet och träffa alla pensionärer, berättar Veronica, Mikaela och Marina, som var inne för tillfället.

Margita tar emot sin tårta på Jutegården, där hon idag har telefontjänst.

– Vad är detta? Ska jag få tårta? Vad glad jag blir, säger Margita och berättar att hon jobbat i två år på frivilligverksamheten på Jutegården.

­– Det är helt underbart att få träffa och hjälpa människor. Det ger mig så mycket tillbaka, säger Margita och funderar på om hon skall åka till Annas mamma och dela tårtan med henne.

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com 

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar.

POPULÄRT