HemMånadens TårtaTårta till hjälpsamma Helèn som månar om sina vänner!

Tårta till hjälpsamma Helèn som månar om sina vänner!

Vänliga, omtänksamma Helèn Nygren Sandberg, som tar tid och energi från sin vardag för att hjälpa och stötta nyanlända vänner får ”För att du är värd det” tårtan.

Motiveringen från Stewen Grybb lyder:

”Helén Nygren Sandberg har genom åren hjälpt till SÅ mycket, speciellt under det senaste året. Förra året i september åkte hon till sin favorit Ö i Grekland – Samos – för att få vila, men möttes utav blöta, trötta, rädda, hungriga och törstiga barn och vuxna som kom i land med absolut INGENTING. Det var då flyktingkrisen hade börjat. Hon fick se hur Röda Korset arbetare var där och gjorde allt de kunde, men det var inte tillräckligt, och de behövde all hjälp som dom kunde få. Hon bestämde sig då att hjälpa till under dessa dystra tider. Under den veckan tillbringade hon all sin tid för att hjälpa alla flyktingar, och hon accepterade även donationer via Swish, som jag kan 100 % intyga att ALLT gick till att köpa mat, vatten, blöjor, filtar etc. Kortfattat så blev hennes semester något annat än en semester, och hon förtjänar verkligen all uppmärksamhet hon kan få för hon är en utav de få människorna i vårt land som verkligen bryr sig om allt och alla och gör allt för att hjälpa”. 

 NybroExtra överraskar henne hemma i bostaden. En för dagen förkyld Helén blev mycket förvånad men självklart glad och rörd över uppmuntran.

– Det var en otrolig syn och många blöta, trötta, skadade människor som jag mötte när jag kom till Samos. Jag stannade inte i en utan i fem veckor och hjälpte många av dem på mitt eget sätt, säger Helèn.

– Jag kan berätta mycket om min tid och alla svårigheter på ön. Mötet med personer och familjer med olika levnadsöden samt alla nyanlända vänner jag haft glädjen att träffa här i Nybro och som nu tillhör min redan stora familj. Det skulle bli en lång historia, så den tar vi en annan gång. Vad som är kul är att två av familjerna jag träffade på Samos har jag kontakt med än idag. En av dem bor i Tyskland och den andra uppe i Karlstad.

– Stewen som nominerat mig är en person med ett mycket stort hjärta. När jag var på Samos skänkte han en liten slant, som betydde otroligt mycket. Tack Stewen, säger Helèn.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar.

 

POPULÄRT