HemNyheterVårt recept är att blanda nytt och fräscht i allt det välkända

Vårt recept är att blanda nytt och fräscht i allt det välkända

Nytt år för NybroExtra! Idag kommer årets första tidning i din brevlåda med mycket nytt på gång. Vi har lagt pannorna i djupa veck för att hitta nytt innehåll, så att din lässtund blir ännu bättre. Och, så klart, hela tiden 100 % nybroitiskt!

Samtidigt vårdar vi det som vi vet är uppskattat och efterlängtat varje månad. Ett sådant exempel är tårtorna. Under jubileumsåret 2016 delade vi ut 35 stycken till Nybrobor som ni läsare nominerat. Av den självklara anledningen att de är fantastiska personer. Januaris första tårta gick till positiva Gunita Söderberg, aktivitetssamordnaren på Almen.

Vi fortsätter att uppmärksamma härliga nybrobor med tårtor under 2017. Glöm inte att nominera någon du tycker är värd en tårta, du också!

Mycket nytt…

Nytt, nytt, nytt! Här är några av de saker som dyker upp i NybroExtra för första gången nu i januarinumret:

  • Den nya serien om folk med rötterna i Nybro som gör spännande saker runt om i Sverige och världen börjar med Nikola Stankovic, musikalartist och dansare.
  • Nybro stad fyller 85 i år och därför uppmärksammar vi företag som är en viktig del av stadens historia. Det börjar med Ljungdahls, numera Bong.
  • Körerna är många i Nybro, och nytt är att vi presenterar en ny kör i varje nummer. Första tonen går till Joy Singers.
  • Skogen är stor och NybroExtra följer vad som händer i denna viktiga arbetsplats. Nytt är en spalt i varje nummer ”I skogen med Ingvar”.
  • En ny serie presenterar vi gamla välkända Nybrobutiker. Vi börjar med att knacka på hos Duveskogs.
  • Vi besöker också kommunens förskolor och kollar in vad de hitta på för kul.

… och välkänt!

Men, så klart, vad är NybroExtra utan sina gamla vanliga avdelningar? Så självklart är det någon som minns sitt Nybro, och i detta nummer möter du Olle Albrektsson. 71-åringen föddes in i byggbranschen och har aldrig haft några planer på att flytta.

Vi har också hälsat på hos Bergs Timber Production i Orrefors. Med 40-talet anställda ser man ljust på framtiden bland tallar och granar.

Precis som alltid hittar du korsord, tävlingsbilder mm. Jag lovar, du kommer att ha en fin stund med månadens NybroExtra.

Brovakten börjar året, i sin roliga krönika, med ett januariproblem många känner igen. Kroppen behöver en uppryckning!

Om det handlar också månadens bilaga, Nybro Hälsomässa som äger rum på Kristallen den 29 januari.

Fast inget slit utan belöning. Vi laddar för semmelfest. Handla i de deltagande butikerna under torsdag 26 januari och fredagen den 27 januari och få semmelcheckar att omsätta i bullar med mandelmassa och grädde på Sandbergs. All info finns i en annons i tidningen.

Håll utkik efter brevbäraren idag. Välkommen in i vårt 36-e år.

Körerna är många i Nybro, och nytt i år är att vi presenterar en ny kör i varje nummer. Första tonen går till Joy Singers.
Körerna är många i Nybro, och nytt i år är att vi presenterar en ny kör i varje nummer. Första tonen går till Joy Singers.
Så självklart är det någon som minns sitt Nybro, och i detta nummer möter du Olle Albrektsson, som föddes in i byggbranschen och har aldrig haft några planer på att flytta.
Så självklart är det någon som minns sitt Nybro, och i detta nummer möter du Olle Albrektsson, som föddes in i byggbranschen och har aldrig haft några planer på att flytta.
Vitsippan Simon, Gustav, Lisa, Svea och Emilia tillsammans med Moniqa och Åsa som arbetar på Snöflingan.
Vi besöker kommunens förskola. Först ut är Vitsippan med Simon, Gustav, Lisa, Svea och Emilia. Här tillsammans med Moniqa och Åsa som arbetar på Snöflingan.

POPULÄRT