HemMånadens TårtaTårta till ”hustomten" Bertil

Tårta till ”hustomten” Bertil

Första tårtan i mars ”För att du är värd det” delar vi ut till gamla vaktmästaren på Örsjö skola Bertil Lidberg.

Motiveringen från Personalen på Örsjö skola genom Olle Hermansson lyder:

“Trots att Bertil slutade som vaktmästare för många år sedan är han fortfarande som en liten ”hustomte” för oss. När skolan skall göras fint med björkar, bänkar m.m. inför skolavslutningen, vem kommer då? Eller granen ska upp på taket inför julen. Eller vi behöver ett stort schack ute på skolgården eller någon som hjälper oss att grilla en utedag. Isbanan på tennisbanan ska spolas, vem ansvarar för detta? Jo självklart Bertil. Vi ska prata om hur det var i skolan förr i tiden, vem kommer då? Dags för den årliga fotbollsmatchen mellan personal och elever då kommer han och målar linjerna. Ja, listan kan göras hur lång som helst på saker som Bertil hjälper oss med på skolan, så därför vill vi tacka honom på detta sätt”

 För att få Bertil till skolan just denna dag har lärarna bett honom hjälpa dem med ett schackspel. När NybroExtra istället kommer in i ett av klassrummen med en tårta, blir Bertil mycket förvånad och glad och elever och personal hurrade och klappade händerna när motiveringen lästes upp.

– Det är självklart för mig att alltid ställa upp för personal och elever när de ber mig om hjälp. Det är alltid roligt att träffa alla, så jag kommer gärna och hälsar på emellanåt, säger Bertil.

– Tårtan ska jag dela med elever och personal här i klassen. Den ska räcka till alla, säger Bertil.

Bertil Lidberg med tårtan "För att du är värd det"
Bertil Lidberg med tårtan ”För att du är värd det”

  Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar.

POPULÄRT