HemMånadens TårtaTårta till Billy - vännen som aldrig sviker

Tårta till Billy – vännen som aldrig sviker

Första tårtan i juni delar vi ut till Billy Jonsson en underbar vän och medmänniska med ett stort hjärta.

Motiveringen från Ana Maria Christensen och Mikael Olausson lyder:

”Jag och min sambo vill uppmuntra en av våra vänner. Den mest tacksamma och snälla människa vi känner. Han ställer upp helhjärtat för alla sina vänner i vått och torrt oavsett när. Han sviker aldrig en vän. Han kommer alltid när man som mest behöver honom. Det kan vara från att hjälpa till att köra och handla till att köra ner till läkare. Han gör sällskap till lasarettet, vattnar blommorna när vi är på semester m.m, m.m.

Han är alltid glad och gör andra människor glada med sitt sätt att vara. Han är en bra lyssnare och bryr sig om alla. Han säger aldrig nej och finns redo att hjälpa till. Vi har känt Billy i snart 30 år. Billy är en underbar vän och medmänniska med ett stort hjärta, därför är han värd en tårta”.

NybroExtra överraskar Billy på jobbet i Hälleberga kyrka där han säsongsarbetar som vaktmästare.

– Vad glad jag blir. Att få uppmärksammas med en tårta är jättekul för mig och vilka fina ord om mig, säger Billy.

– Jag har tidigare jobbat på Orrefors Glasbruk i 36 år. När jag sedan var tvungen att sluta i samband med nedläggningen av bruket väntade en tid då jag ville ut och lära känna nya människor och helst jobba utomhus. Jag började på buggkurs och det var där jag lärde känna Ana-Maria. Vi umgås mycket våra familjer och jag skall faktiskt hem till henne och Mikael nu i kväll för att umgås och snacka lite skit. Mitt jobb här på kyrkogården trivs jag mycket bra med. Att få vara utomhus och arbeta under den finaste tiden på året är ett privilegium.

– Tårtan delar jag med min fru när jag kommer hem, säger en glad och tacksam Billy.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT