HemNyheterLaddar lokalt för tredje Kristallgalan

Laddar lokalt för tredje Kristallgalan

Lördagen den 11 november är det för tredje gången i ordningen dags att hylla det lokala näringslivet i Nybro. Galan sker som tidigare år i Liljas bilhall i Nybro där ca 300 personer kommer att träffas under festliga förhållanden.

– I år är upplägget att det ska vara en lokal gala, av lokala entreprenörer för lokala entreprenörer. Därför är vi mycket glada att Elin Forsander som driver eventbolaget Perfectly yours i Nybro, kommer vara festarrangör, berättar Charlotta Ahlqvist, ordförande i Nybro Företagsgrupp.

Lokal mat och underhållning

– Jag har tidigare arrangerat flera större evenemang och för mig är det viktigt med kvalitet. Jag är stolt, taggad och ödmjuk inför uppdraget och ser många möjligheter med denna gala, berättar Elin.

– I möjligaste mån kommer underhållningen också vara lokal men även ha inslag av artister utifrån. Däremot har vi lokala matleverantörer som fått förfrågan om att leverera all förtäring även den med inslag av lokala råvaror till galan. Vem och vad det blir är ännu inte klart, så det kan vi inte gå ut med.

Upplevelsecenter

Platsen för galen sker som tidigare år i Liljas bilhall.

– Vi har alltid sagt och velat att Liljas skall vara ett levande upplevelsecenter där det hela tiden händer något. Sedan ombyggnaden 2005 har vi haft många event både här i Nybro och Kalmar där vårt främsta syfte är att knyta ihop och vårda befintliga kontakter samt skapa nya, säger Ingemar Andersson, koncernchef på Liljas.

– Finansieringen av Kristallgalan sker bl.a. genom sponsorpaket och biljettförsäljning. Ta chansen att träffas under festliga former. Företagare som privatperson och tillsammans skapa en go familjär stämning här i Nybro, säger Charlotta.

 

 

POPULÄRT