HemMånadens TårtaTårta till Linda som öppnat upp sitt hem!

Tårta till Linda som öppnat upp sitt hem!

Nästa tårta i september delade vi ut till Linda Lawner Wåhlin. En tjej som driver eget företag och samtidigt engagerar sig mycket i nyanlända och ensamkommande barn.

Motiveringen från Petter lyder:

”Jag nominerar Linda Lawner Wåhlin för att hon alltid öppnat upp sitt hem för alla som behöver det. Inte minst för de nyanlända som kommit till Nybro, där hon hållit i svenskundervisningen för flera hundra personer, åker landet runt som god man med sina fadderbarn för svenska migrationsverket kräver detta. Hon har inte haft många lediga dagar senaste åren och gör ett helt underbart jobb för dessa ungdomar som vi hoppas får stanna och bli ett med Sverige. Bara häromdagen samlade hon in 6100 kronor på en dag för en advokatkostnad för ett överklagande hos migrationsverket som gjort en bedrövlig bedömning. Tack Linda för att du räddar liv!”.

NybroExtra besöker Linda i hennes bostad. Hon blir mycket glad och tar tacksamt emot tårtan. Linda driver företaget Hälsorum Homeopatica där hon vägleder till ett bättre mående genom homeopati, healing, frigörande dans och meditation. Nästa år firar hon 10 årsjubileum med företaget.

Linda är också mycket engagerad i nyanlända personer och ensamkommande flyktingar.

– Genom NBV undervisade jag i svenska och samhällskunskap när vi hade asylboende här i Nybro. Jag är också god man åt två ensamkommande killar och en tredje kille bor hos oss i familjen. Stundtals blev det och är mycket jobb, dygnet runt ibland. Men jag känner och vet hur viktigt det är att vara med och påverka och hjälpa dessa personer så att de får stanna i Sverige och integreras med oss alla. Har man viljan finns orken, säger Linda.

– Jag är också delaktig i nätverket ”Vi står inte ut”, som har över 62 000 följare på facebook. Här finns ett stort engagemang från ca 9000 professionella och volontärer som på ett eller annat sätt möter och är engagerade i gruppen asylsökande ensamkommande barn och ungdomar. Vårt mål är att alla ensamkommande barn och unga ska garanteras rättssäker utredning och bedömning av sina ärenden.

– Tårtan delar jag med mina killar som jag är god man för, familjen och lite andra vänner i kväll, hälsar Linda.

                   Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT