HemNyheterMorgondagens hockeystjärnor har intagit Liljas Arena

Morgondagens hockeystjärnor har intagit Liljas Arena

Nybro Vikings tillsammans med cupens sponsorer, har nöjet att hälsa välkomna till föreningens 27:e upplaga av Viking Cup där hockeyungdomar i U12, i år födda 2006, spelar för få en rolig och minnesvärd start på en ny säsong.

Matcherna pågår för fullt fram till imorgon den 1 oktober. Lag från Kalmar, Karlskrona, Tyringe, Vetlanda, Täby, Visby och Nybro deltar.

Nybro spelade en match igår mot Tyringe där de tyvärr förlorade med 4-3. Resterande matcher spelas under lördagen kl. 11.15, 15.30 och 19.00 samt på söndag kl. 8.00 och 12.20. Därefter blir det placeringsmatcher.

Taggade

Två av ledarna Lars Molander och Joakim Abelsson är glada över att cupen äntligen är igång.

– Det är mycket jobb som ligger bakom planeringen men samtidigt jätteroligt. Viking cup är en väl omtalad cup och i år har vi långväga lag både från Stockholm och Gotland, säger Joakim.

– Vi har 15 killar i laget som är mycket taggade inför cupen. I våras var vi på en cup i Lund, som vi vann och till våren åker vi på en annan cup för att avsluta säsongen. I cuper räknas poäng och mål vilket är bra för då lär sig laget tillsammans att ta både en vinst och förlust.

Isak Dabäck och Theo Molander hoppas på vinst i cupen. Här tillsammans med Lotta Rosqvist, som är en av föräldrarna som sköter kiosken.

Hoppas på seger

Två av killarna i laget Theo Molander och Isak Dabäck är spända av förväntan och hoppas på en riktigt kul turnering tillsammans med sina lagkompisar, samt att det blir jämna matcher och att de självklart står som segrare på söndag eftermiddag.

Theos mamma Lotta Rosqvist har mycket jobb tillsammans med övriga föräldrar i laget bl.a. i kiosken och sekretariatet att sköta.

– Förhoppningsvis kan jag smita ifrån ibland och kolla på Nybros matcher. Det är så roligt att se killarna lira. Kom gärna ner till Liljas Arena och var med och heja på morgondagens hockeystjärnor, säger Lotta.

Matcherna är i gång. Kom gärna ner till Liljas Arena och stötta morgondagens hockeylirare nu i helgen tom 1 oktober.