HemNyheterMånga jämna löparfajter när skolterrängen 30-års jubilerade

Många jämna löparfajter när skolterrängen 30-års jubilerade

Det blev många jämna löparfajter i Korpens Skolterräng under torsdagskvällen i Svartbäcksmåla. Aktiviteten startade redan 1988 vilket betyder att det var 30-års jubileum för terrängarrangemanget.

– Totalt deltog 49 elever, nästan exakt samma som i fjol. Elever från fyra förskolor och årskursdeltagare från 6 olika skolor i kommunen deltog. Flest deltagare per skola hade Hanemålaskolan och Madesjöskolan, berättar Bo Petersson från Korpen Nybro.

Här startar årskurs 1.

– Intressant att notera är att flickorna 22 st. (45 %) hävdar sig väldigt bra mot pojkarna. I vissa årskurser så t.o.m. dominerar tjejerna. Tre av tjejerna som deltog var Kerstin Peterström, Minna Nilsson och Ines Theander från förskoleklass. De fick ta emot varsin medalj.

– I förskolan, med 12 startande, imponerade Filip Hammevik och Freya Ulvås med 4.36 och 4.38 min. Inte mindre än sex förskoleelever sprang under 4 minuter. Strålande! I årskurs 1, med 16 startande, så var Erik Ågren snabbast med tiden 3.38 min. I årskurs 2, med 6 startande så var Hugo Hagberg från Flerohopp snabbast med tiden 3.25. I årskurs 3 och 4 var det väldigt tätt vid målgången. där Noah Barkstedt var sekunden före Erik Olastuen och Vilmer Nilsson Sjögren och årskurs 4 var Natalie Rantzer snabbare än pojkarna på tiden 3.11.

– När vi kom till åk 5 och 6 gick det verkligen undan! Oskar Karlsson Kernholt Madesjöskolan 5B hade tiden 3.08 och var inte långt efter Isak Barkstedt Hanemålaskolan 6A med tiden 3.03, säger Bo.

– Det blev en härlig kväll med många glada deltagare. Segrarna i både pojkar och flickor i varje årskurs fick plakett och alla fick en tidskriftssamlare utöver saft!

Start för Förskoleklasserna. Korpens ständige startman Bo Peterson instruerade barnen innan visslan ljöd..
Först i mål bland tjejerna i åk 2 blev Katrin Rantzer.
Snabbast bland killarna i åk 2 blev Hugo Hagberg på tiden 3.25.

 

Fakta: Genom åren har banlängden ändrats och förkortats, och sedan år 2010 deltar nu också förskoleklasser. Som mest hade Korpen Nybro år 1993 inte mindre än 257 deltagare. Det har kraftigt minskat därefter. För att bredda deltagandet kortades rundan ner och förskolebarn kan delta fr.o.m. år 2010. Korpens målsättning är att ungdomar skall jogga en runda för bättre hälsa och levnadsvanor för ett trevligare skolliv.

POPULÄRT