HemNyheterKamomilla- vilken fantastisk föreställning

Kamomilla- vilken fantastisk föreställning

Vilka duktiga elever från Kulturskolan, och vilken härlig föreställning som vi i publiken bjöds på när musikalen ”Folk och rövare i Kamomilla stad” spelades upp vid flera tillfällen i fredags, lördags och måndags på Folkan.

Kulturskolans elever från mellanstadiet, årskurs sju, gymnasiet och en tidigare elev har under senaste året övat sånger, repliker och koreografi. Vid premiären i fredags satt det perfekt och elever från förskoleklass och årskurs 1-3 i alla kommunens skolor samt allmänheten bjöds på en fantastisk, rolig och spännande timme med folket i den märkliga staden Kamomilla.

Vi fick till exempel bekanta oss med överkonstapel Bastian, gamle Tobias i tornet, Fröken Sofie, Åsnan Pontus, slaktaren, bagaren, clownen, lejonet, fröken Berg, Tommy, Colombine, spårvagnskonduktören och självklart de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonathan. Samt höra sångerna Spårvagnsvisan, Kamomillavisan, rövarnas egna visa m.fl.

Handling:

Långt borta ligger den lilla märkvärdiga staden Kamomilla, där man kanske råkar möta en åsna, åka gratis med spårvagnen och då få en gratis kaka. Där bor gamle Tobias i tornet som kan spå vädret som ingen annan kan. Där finns också Överkonstapel Bastian som aldrig vill sätta någon i fängelse. Tant Sofie är nog trots allt den som bestämmer i staden. Folket i Kamomilla har varje år en stor fest med många som uppträder. Utanför Kamomilla finns ett rövarhus. Där bor de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan som tar så lite de kan. De är inte bjudna på festen. Hemma hos rövarna är det en förfärlig röra och de har ett lejon där hemma också. Allt är lugnt i staden och hemma hos rövarna tills de bestämmer sig för att de behöver ett fruntimmer i huset och rövar dit tant Sofie. Det blir inte som de tänkt sig då Sofie sätter dem på plats och lär dem städa, diska och hugga ved. De bär tillbaka Sofie och bestämmer sig att röva lite bröd på tillbakavägen, men då blir de fast av bagaren och slaktaren och polis Bastian är tvungen att sätta dem i finkan. Det är då det börjar brinna i gamle Tobias torn och rövarna är snabbt på plats och släcker branden. Invånarna i staden hyllar dem som hjältar och låter dem slippa fängelse och istället bli brandchef, bagare och cirkusdirektör.

I Kamomilla stad åker du gratis med spårvagnen och får en kaka gratis.
Tommy, Åsnan och Colombine vill gärna vara med på festen.
Tobias övertalar Sofie att låta Colombine gå på festen.
Festen är igång.
Dansuppvisning.
Usch och fy och tvi, sjöng Tant Sofie!
Simon sjunger sjörövarvisan.
Tobias sjunger visan om vädret.
Hemma hos rövarna är det stökigt och de har ett farligt lejon.
Sofie lär rövarna hushållssysslor och lite folkvett och ryter högre än lejonet.
Rövarna blir tillfångatagna och måste i fängelse.
Det brinner i tornet och rövarna släcker branden.
Kasper blir brandchef och friar till Sofie. Jesper blir bagare och Jonathan cirkusdirektör.

Musikalen är skriven av norske barnboksförfattaren Thorbjorn Egner Föreställningen var regisserad av Thomas Björklund-Svensson. Koregrafi gjorde Emir Lopez och den musikaliska ledningen stod Stanley Gustafsson och Åsa Cederholm för. Alla låtar spelades av orkestern som också den bestod av elever från kulturskolan tillsammans med några lärare. Dessutom var kulisserna gjorda av bildlärare Magnus Gustavsson och hans elever.

De tre grabbarna Oliver, Ludvig och Alfred från Alsterbro skola tyckte mycket om föreställningen. Rövarna var bäst sa de.

Oliver, Lukas och Alfred tyckte mycket om föreställningen.

– Vi har en fantastisk Kulturskola här i Nybro. Här kan du lära dig filma, sjunga, dansa, spela teater, måla, skapa, prova olika instrument och lära dig ljudteknik. Välkommen till vårt öppna hus nu på torsdag 26 april och upptäck hur roligt och lärorikt vi har tillsammans, avslutade kulturskolechef Thomas Björklund-Svensson.

POPULÄRT