HemNyheterStolta och glada!

Stolta och glada!

Vi är så oerhört stolta och glada! Tack alla som gjorde detta möjligt.

Huset där NybroExtra ligger har nämligen fått Nybro kommuns byggnadspris för 2018, i konkurrens med bland annat Stadshussalen och en privatbostad. Mars 1, som vår fastighet heter, fick överlägset flest röster.

Det var i oktober 2016 som vi tog över fastigheten och började tänka på hur vi ville renovera och fräscha upp allt, både ute och inne. Vi ville anknyta till historiska färgval och återskapa huset mera som det en gång var, som många Nybrobor minns det. En sak var att öppna upp gamla entrén, som vi tyckte låg väldigt snyggt på gaveln, men som varit igenbommad ett tag. I Curts Färg hittade vi en hyresgäst som kompletterar oss bra och gör vår del av Storgatan ännu mera attraktiv.

Traditionellt och historiskt på utsidan, modernt och funktionellt på insidan, det var tanken i vårt arbete med Mars 1.

Vi har haft ovärderligt hjälp av olika lokala hantverkare, och inte minst vår kontrollansvarige Owe Adolfsson. Vi är alla dem stort tack skyldiga, och så klart bugar vi oss ödmjukt för alla som röstat på oss eller som sagt uppskattande saker.

Att vi skulle få pris för vårt arbete blev en oerhörd överraskning. Vi ville ju bara att vårt hus, precis som vår tidning, skulle bli en uppskattad och självklar del av Nybro.

Motiveringen för priset lyder bland annat så här:

Tänk om denna förtjänstfulla renovering kunde fungera som stafettpinne och locks fler fastighetsägare till att på ett hänsynsfullt sätt se om fasaderna i Nybros fina stadskärna.

Inga blir gladare än Marine och jag om det blir så. Vi älskar vår stad och vårt centrum. Tillsammans ska vi kämpa för att behålla den fina och historiska småstadscharm som är ett av Nybros kännetecken.

Stort varmt tack till alla!

Loa Arvidsson

POPULÄRT