HemNyheterSkogsvilan är namnet på nya kapellet

Skogsvilan är namnet på nya kapellet

Idag invigdes det nya kapellet med ceremonilokal i Nybro inför pastoratets personal, begravningsentreprenörer, kommunrepresentanter, kyrkorådet, konstnär, arkitekt och byggherre, entreprenörer samt särskilt inbjudna. I samband med invigningen offentliggjordes även namnet som är Skogsvilan.

 – Jag tittade på det gamla Skogskapellet och associerade med den vackra miljön runt omkring. Jag tänkte högtidligt att här vilar många av mina förfäder. Då klack det till i skallen och namnet Skogsvilan kom fram.

Det berättar Håkan ”Molle” Molin som vann namntävlingen som tidningen Kyrknytt utlyste för ett år sedan, framröstad av en enhällig jury.

Under eftermiddagen var det öppet för allmänheten som även är välkomna på visning under lördagsförmiddagen.

Mer om invigningen läser du i NybroExtra som kommer den 26 september.

POPULÄRT