HemNyheterTomten har tagit plats på väggen!

Tomten har tagit plats på väggen!

Idag åker blommorna bort och stora tomten får ta plats på väggen! Det blev superfint och verklighetstroget, även fast tomten är en storlek större än normalt!

Tack Emma Cras från Curts Färg för hjälpen med tapetseringen!

Imorgon är det dags att jul dekorera i skyltfönstret!

 

P.s. Du har väl inte glömt tävlingen ”gissa vem som är NybroExtras tomte 2018”!

NybroExtras tomte 2018 är en klatschig, smidig tomte, som både vandrar i berg och klättrar på väggarna.

Årets tomte är en riktig nybroit som varit kommunen trogen i alla år och som älskar julen. Tomten kommer från en entreprenörfamilj där många i släkten haft sin arbetsplats. Tomtens hjärta klappar mycket för familjen, sin egen nisse, hunden och jobbet.

Fyra adresser

Efter högstadiet som 16 åring började tomten sin yrkesbana i en stor matbutik i stan. Efter fyra år blev det sedan jobb i familjeföretaget och har så varit sedan dess. Tomteverkstaden har funnits i mer än ett halvt sekel på fyra olika adresser i Nybro. Här guidas du runt och kan både få något modernt objektivt, nyanserat, kreativt eller hela världen till ditt hem.

Smidig idrottsintresserad tomte

Tomten tycker mycket om idrott och är själv riktigt smidig efter att i många år varit ledare för gymnastikpass som var oerhört populära. På fritiden går tomten gärna ut och vandrar i berg, skog och dalar eller tillbringar tid med vänner och reser eller lagar mat. Dessutom har tomten en extra bostad utanför Nybro, som med sin gamla stil behöver mycket skötsel. Där är tomten främst under sommaren.

Familjejul och sill

Tomten ser fram emot en traditionell jul som firas tillsammans med familjen.

– Det allra viktigaste med julen är gemenskapen och så sillen, säger tomten.

– Jag brukar göra egen sill i många smaker samtidigt som jag lyssnar till Wham och låten ”Last Christmas”, vilken jag tycker är den bästa jullåten. Fast lite Kurt Olson och Just D blir det gärna också.

– Under julafton brukar vi spela julklappsspelet. De små och unga nissarna i släkten ger vi lite extra paket. Själv kommer jag ihåg en gul morgonrock som jag fick när jag var 10 år, den var mig kär i många år.

– Vi har alltid firat en traditionell jul hemma hos oss. Det tycker jag är viktigt att hålla fast vid, hälsar tomten.

Vem är årets tomte? Maila ditt tävlingssvar till marine@nybroextra.se senast fredag 30/11.

POPULÄRT