HemMånadens TårtaTårta till dagmamman Pia, som ger det lilla extra

Tårta till dagmamman Pia, som ger det lilla extra

Gott Nytt År alla läsare!

2019 års första tårta ”För att du är värd det” delar vi ut till privata dagmamman Pia Gliving som alltid har barn och djur i sin närhet. Nomineringen kommer från Maria Grundberg med motiveringen:

”Jag skulle vilja nominera vår sons dagmamma Pia Gliving, för att hon ser till att varje dag hos henne blir speciell och att hon ger det där lilla extra till barnen! Hon tar ordet barnomsorg till en helt annan dimension, och barnen får unika upplevelser och en rik vardag medan vi föräldrar jobbar. Bättre och tryggare barnomsorg får man leta efter” 

Pia ser förvånad ut och blir mycket glad när vi kommer hem till henne för att överräcka tårtan. Just denna dag har hon bara ett barn kvar som ligger och sover middag. De andra har hunnit gå hem och någon är sjuk.

– Så roligt, det var verkligen en överraskning, säger Pia glatt och tar tacksamt emot tårtan.

– Jag har jobbat som privat dagmamma i åtta år, ett jobb som jag älskar så mycket. Ena veckan har jag fem barn och den andra är de sex stycken som kommer hem till mig. Tillsammans med barnen i min lilla grupp får jag göra roliga utflykter, gå på biblioteket, simhallen, öppna förskolan, cykla ut i lekparker eller bara vara hemma här och mysa eller leka ihop.

– Barn och även djur är en stor del av mitt liv. Vi har två katter och så ställer jag upp som hundvakt emellanåt. Brorsans barn har också ofta varit hos mig och nu har vi även barnbarn som jag och min man Håkan brukar göra mycket kul ihop med på fritiden.

– Tårtan delar jag med min familj, sen sparar jag självklart en bit till barnen som kommer imorgon, säger Pia.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT