HemNyheterKom och ”Smaka på världen”

Kom och ”Smaka på världen”

Evenemanget Smaka på världen närmar sig. Fredagen den 7 juni mellan 15.00 och 19.00 kan du vara med om årets hetaste smak-, kultur, och musikupplevelse på torget i Nybro. Ett evenemang som tillsammans arrangeras av Nybro kommun, Nybro Bostad och Nybro Energi och som är gratis för alla.

I år sker en del nyheter. Först är:

”Smaka på mitt barnkalas”

I samarbete med Nybro bibliotek anordnas pysselstund i biblioteket mellan kl. 13-15. Dekoren som pysslats ska senare hängas upp i barnkalastältet på torget. Kl. 15 går alla barn, föräldrar och de som vill tillsammans med Folkdanslaget i en musik och dansparad från Nybro biblioteket till torget för att dekoreras barntältet där det serveras saft och kakor. Olika aktiviteter som bl.a. ansiktsmålning sker i barntältet. Musik och annat skoj för barn utlovas från scenen kl. 15-16 bl.a. clownen Mike och så godisregn förstås.

Andra nyheten är:

Musik, sång och dans från Lilla och Stora scenen!

Den nya Lilla scenen är också placerad på torget där ett varierat program av olika uppträdande med dans- och musikartister också kommer att ske. Det blir en dag fylld av musik och dans från ett flertal länder. Programmet är fullspäckat och erbjuder flera framträdande från både stora och lilla scenen bl.a. Miss Sister (Ida Gratte), Slejfen, Månskensteatern, Glada Bokens Orkester, Ung Aktiv, Dans från Molly´s Dancestudio, Emir Lopez med kulturskolan framför en fartfylld show. Konferencier för musik och underhållningen är Tommy Elmgren och Yvonne Jonsson (Kalmarkärringen). 

Tredje nyheten är:

Prova på aktiviteter med ”Smaka på kulturen”

Nytt för i år är att flera av Kulturföreningarna och studieförbunden i Nybro tar tillfället i akt och erbjuder ”prova på” aktiviteter där besökarna får chans att testa och känna på olika inslag. I år presenterar sig; Nybro Folkdanslag, Föreningen Norden, Dräktrådet, Vävcirklarna, Hemslöjden, NBV, Nybro, Månskensteatern, Teaterföreningen och Glada Bokens Orkester.

”Smaka på världen” 

I år kommer det som vanligt att serveras smakprover från ett 20 tal länder. 

Det serveras smakportioner med kryddstark mat, det blir rätter som kebab, pizza, couscous, hummus, grönsaker m.m. samt ostkaka gjord av ostkakemästarinnan Gerd Lilja och våfflor som serveras av våffelbagare Risto Selming. Fryshuset bjuder på pizzabitar och Mejeriets varma mejjanfralla får ni inte missa! I kaffetältet finns möjlighet att prova olika kaffesorter.  Kockarna och många ideella krafter arbetar med evenemanget. Det är Nybrobor och människor från världens alla hörn, alla med förkärlek för sina länder och sina traditioner. Förberedelserna sker i olika kök runt om i Nybro med omnejd och de mesta av råvarorna kommer från ICA Kvantum i Nybro.

POPULÄRT