HemNyheterKvalitet, kunskap och närhet hos Växtriket

Kvalitet, kunskap och närhet hos Växtriket

I vår serie ”Redig Nybroservice” kan du denna månad läsa om Växtriket och Curts Färg. Nedan berättar personalen på Växtriket vad ”redig service” är hos dem.

– Det är ett fantastiskt roligt jobb vi har. Ingen dag är den andra lik och kontakten med våra härliga kunder är inspirerande.

 Detta berättar Monica Jonsson som sedan fem år äger Växtriket i Nybro där hon jobbat i 20 år. Hon och hennes goa och glada personal Mariann och Annelie arbetar framförallt med att ge kunden det allra bästa.

Under sommaren har de möblerat om kassadisken vilket ger ett trevligare intryck och ett snabbare första bemötande av kunden för personalen.

Kassadisken hos Växtriket har fått en annan plats i butiken, vilket ger ett trevligare intryck och ett snabbare första bemötande av kunden för personalen.

Allt för kunden

– Redig service för oss är att ge av vår kunskap, finnas nära våra kunder och leverera kvalitet på våra växter och blommor, säger Monica.

– Våra kunder ska kunna handla det de vill ha. Har vi det inte hemma tar vi hem det med vändande beställning. 95 % av våra växter är svenskodlade i Skåne. Även jord och näring till dessa är av hög kvalitet för att passa växten.

– Folk måste fortsätta att handla mer lokalt och vara rädda om butikerna i Nybro, och vi är glada att många gör det och att även fler och fler ungdomarna är tillbaka hos oss, säger Monica.

Snittblommor

Hos tjejerna på Växtriket finns förutom inom- och utomhusväxter, krukor, sättpotatis, fröer, jord, näring, inredningsdetaljer, sticks till blomstergrupper och snittblommor m.m.

– Vi gör mycket buketter till begravningar och när någon har födelsedag kan vi köra hem blomsterarrangemanget till jubilaren när det är inom Nybroområdet.

Ett stort sortiment av snittblommor finns hos Växtriket.

Planteringstjänst

En annan tjänst som Växtriket erbjuder är att plantera i krukor för ditt hem eller företag och byta ut blommor och växter efter årstid.

– Nu är inomhussäsongen på gång med växter som Monstera, Yuccapalm och kaktusen HighChaparall som är populära. Utomhus är bl.a. fjärilsbusken poppis. Allt för insekternas välbefinnande. Mycket jordnära färger och lerkrukor är också stort i höst, berättar de.

– Varje årstid har sin charm och den ena dagen är ej den andra lik. När ni besöker oss på Växtriket finns alltid något nytt och läckert som passar just dig och ditt behov. Redig service är att erbjuda kunden de växter och blommor de vill ha, och det får de hos oss på Växtriket, säger Monica, Mariann och Anneli.

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT