HemMånadens TårtaTårta till ledarna på ”fritte” i Alsterbro

Tårta till ledarna på ”fritte” i Alsterbro

Veckans tårta ”För att du är värd det” delade vi ut till fritidsledarna på fritidsgården i Alsterbro i tisdags. Nomineringen kommer från föräldrarna och

motiveringen lyder:

”Varje tisdagskväll är det ”fritte” i Alsterbro. Ledarna ställer upp ideellt för att våra barn ska ha en fritidsgård att gå till där det händer mycket roligt. De är så mycket värda en tårta för all tid och engagemang de lägger ihop med barnen!.”

Vi åker till Alsterbro för att överräcka tårtan strax innan barngrupperna byter med varandra. Mellan 17.30 och 19.00 är det barn från F-klass upp till årskurs 3 som är på ”fritte” och från klockan 19.00 är det barn från åk 4 till 9 som träffas. Totalt brukar de vara ett 40 tal barn varje tisdagskväll.

Ledarna blir mycket förvånade när NybroExtra dyker upp. De tar gladeligen emot tårtan och berättar att det är fantastiskt roligt att få engagera sig i barnen och hitta på massor av skoj.

– Vi är sju personer som brukar turas om att vara ledare på ”fritte”. Jag har varit med i sju år och det är oerhört kul och en självklarhet för mig att ställa upp. Vi ser ju också vad roligt barnen tycker det är att det finns en fritidsgård, berättar Linda Karlsson.

– Här på ”fritte” brukar vi bl.a. pyssla och baka, så säljer vi Pan Pizzor och godis för att finansiera verksamheten, berättar Eleonor Svensson som hoppar in och jobbar ibland.

– Vi får även bidrag från kommunen och Syskonen Johanssons stiftelse. Ibland åker vi på utflykt till t.ex. Boda Borg, bowlinghallen, Liseberg eller Rosenlundsbadet i Jönköping. Det är mycket populärt, säger Maria Nilsson som varit med i fyra år.

– Tårtan kommer vi ta varsin bit av nu ikväll. Resten ska vi åka hem med till de andra ledarna som inte är här ikväll, Sandra Bennesved, Mariette Wölleke, Marielle Lindström och Martin Nilsen.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT