HemNyheterNybrobördiga världsmästarinnan Sofia Joelsson uppvaktades

Nybrobördiga världsmästarinnan Sofia Joelsson uppvaktades

En av Sveriges bästa innebandyspelare genom tiderna och även av av världens främsta, Sofia Joelsson var tillbaka i Nybro under för att leda ett par träningar i OG-hallen för Nybro IBKs ungdomar och uppmärksammas för sina framgångar.

Många ville gratulera Sofia. Bl.a. Christina Davidson som uppvaktade Sofia med blommor och en gåva från Nybro kommun.

Under söndagsförmiddagen tog hon sig an flickor födda 04-06 och sedan kl.13.30 var det pojkarna födda 04-07 som fick träna med Sofia. I samband med början av denna träning uppvaktades hon bl.a. av Nybro IBK, Nybro kommun och Smålands innebandyförbund. Det var även en utdelning av en klubbtröja märkt med 110. Det är de poängen som Sofia hittills gjort i landslaget. Under VM som avslutades i söndags med Sverige som guldmedaljörer så fick hon ihop 16 nya poäng vilket som sagt gör att hon totalt har 110 poäng i landslagströjan.

En tröja till Sofia med nummer 12 fram och 110 på ryggen, dvs. det antal poäng hon hittills gjort i landslagströjan.

Sofia är född 1996 och spelade sina första säsonger i Nybro IBK. När damlaget sedermera lades på is så spelade hon en säsong i Kalmar innan flyttlasset gick till RIG i Umeå, Riksidrottsgymnasium. Efter tre års studier värvades hon till SSL-laget IKSU i Umeå, högsta ligan, där hon nu spelar sin 5:e säsong. Under hela karriären har hon öst in poäng och på 11 SSL-matcher i år har hon gjort 19 mål och 10 assist.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka i Nybro och få leda ett pass med dessa härliga ungdomar. Sen ska det bli skönt att vila ut några dagar över jul i föräldrahemmet efter några hektiska veckor med resor och spännande VM-matcher, säger Sofia.

– Vi är jätteglada att Sofia ville komma till oss och inspirera våra ungdomar. Det är många som har henne som sin stora förebild, säger Ksenia Harrisen ordförande i Nybro IBK.

– Vi har bara sett henne på TV innan, så det är coolt att hon ville komma och träna oss, säger Cornelia Sjöholm.

Sofia Joelsson tillsammans med spelar och ledare i flickor födda 04-06.

Grattis till framgångarna önskar vi på Nybroextra.

POPULÄRT