HemNyheterSista postrundan för ”Fibbe”

Sista postrundan för ”Fibbe”

I 51 år har Stephan ”Fibbe” Hallbing arbetat som brevbärare i Nybro. Fredagen den 31 januari gör han sin sista arbetsdag på Postnord.

– Det har varit en rolig tid med många härliga kollegor som jag jobbat tillsammans med, både när postkontoret låg i centrum och nu här på Bangatan. En del förändringar har också skett genom åren. Ta t.ex. julkort. Förr hade vi stora högar med kort som skulle sorteras. Idag skickas flertalet julhälsningar digitalt istället. Nu för tiden är också mycket post färdigsorterad när den kommer till oss på kontoret i Nybro, berättar Fibbe.

Beställde taxi

Många härliga minnen finns också från hans arbetsplats.

– En ovanlig historia hände på den tiden när man körde ut post med Tjorvenbilen. En dag gick bilen sönder, men mina 700 kunder måste ju ändå ha sin post. Då beställde jag en taxi, vilket gick på den tiden det fanns det gott om pengar i staten. Jag satt bak i en Mercedes och talade om för chauffören vid vilken brevlåda han skulle stanna. Fast det blev bara en gång, dagen efter var min bil lagad, säger Fibbe.

– Sen har jag med glädje varit med och delat ut NybroExtra sedan den startade 1981. En rolig tidning som folk blir glada för när den kommer varje månad.

Avtackas

Ikväll ska arbetskamraterna avtacka Fibbe samt kollegan Jenny Olofsson som slutade strax innan jul. Därefter väntar livet som pensionär.

– Det kommer bli tyst och tomt efter Fibbe. Han är rolig och omtänksam samt skapar trivsel omkring sig. Dessutom är det Fibbe som alltid kokat kaffe till oss varje dag, säger kollegorna Eva Karlsson och Helen Jonsson.

– Som pensionär kommer jag ägna mig mycket åt att spela golf, vara i stugan samt ta det lugnt. Sedan har jag mina barnbarn som jag kan vara med oftare. En annan sak som jag skulle vilja lära mig är att laga mat. Kanske blir det även en matlagningskurs framöver, hälsar Fibbe och kör iväg i den blå Postnordbilen denna sista arbetsdag som brevbärare.

POPULÄRT