HemNyheterFredrik Olausson är invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame

Fredrik Olausson är invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame

Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Fredrik Olausson i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame. Nu på söndag 9 februari kommer Fredrik att hyllas i samband med Beijer Hockey Games och landskampen Tre Kronor-Finland i Hovet, Stockholm.

Fredrik Olausson, fostrad ishockeyspelare i Nybro IF, invald som nummer 122 i Hockey Hall of Fame.

Motivering:
”Fredrik har erhållit utmärkelsen Årets Junior, vunnit SM-guld med HV 71 och Färjestads BK samt Stanley Cup med Detroit Red Wings. Spelade över 1 000 matcher i NHL. 16 säsonger i NHL imponerar. Han var en oerhört spelskicklig back, som också kunde prickskjuta från blå. Fem internationella turneringar med Tre Kronor, som bäst VM-silver 1986. Assisterande coach i HV 71 när laget tog hem grundserien två gånger och SM-guldet en gång. Assisterande coach i Modo två säsonger också. Tredje bäste svenske backen i NHL då det gäller mål-, assist- och poängligan efter Börje Salming och Nicklas Lidström.”

Fredrik blev invald av Hockey Hall of Fames invalskommitté som består av Peter Forsberg, ordförande Hasse Andersson, ledamot, Leif Boork, ledamot, Malin Fransson, ledamot, Lars Granqvist, ledamot och Anders Feltenmark, adjungerad ledamot. Fredrik uppvaktas av Svenska Ishockeyförbundet.

OM HOCKEY HALL OF FAME
Hockey Hall of Fame startades den 13 december 2011. Då presenterades också den förste som valdes in i Hockey Hall of Fame, Sven Tumba.

Fredrik Olausson när han spelade i HV71.

POPULÄRT