HemNyheterMorgondagens hockeystjärnor i 20-årig cup

Morgondagens hockeystjärnor i 20-årig cup

I Liljas arena äger lördag den 22 februari hockeyturneringen ICA Kvantum Cup rum. Det är ungdomar i Nybro Vikings Team 10, som möter motståndare från Kalmar, Åseda, Landskrona, Olofström och Oskarshamn.

– Matcherna spelas på två tredjedelar av rinken i 1 x 21 minuter med avblåsning var 90:e sekund för byte. Alla möter alla och resultaten räknas inte, men det blir mycket matchträning och alla får spela lika mycket, vilket är ett av huvudsyftena, berättar Thomas Hallbing som är ledare för laget tillsammans med Robert Vågenäs och Magnus Forsberg. Tillsammans med föräldrar och anhöriga till killarna har de planerat för cupen och all kringförsäljning med lotteri, fikaförsäljning, arbete i speakerbåset, m.m.

– Det finns en härlig sammanhållning och stort engagemang, vilket behövs för det är mycket att ordna för att allt ska fungera, säger Tom Jensen som är en av föräldrarna som är på plats i ishallen.

I 20 år

Cupen startade 2000 under namnet Sportlovscupen. En stor anledningen till att cupen påbörjades var att årskullen födda 1991, som hade drygt 60 spelare skulle få extra istid och chans att spela match, vilket var det roligaste de visste. Tanken var att cupen skulle följa 91:orna varje år, men efter en tid bestämdes att det skulle vara föreningens U10 lag som årligen skulle stå som arrangör för ICA Kvantum cup, som den heter idag.

– Vi i Nybro Vikings Team-10 tränar ett par gånger i veckan och spelar poolspel ibland och är glada för all istid som vi får. Vi ska även avsluta denna säsong med att åka på en cup till Alvesta i slutet av mars, berättar Thomas.

Vill du se härlig kämparanda så bege dig till Liljas arena och heja på morgondagens hockeystjärnor. Cupen pågår hela dagen och Nybro Vikings avslutar 18.25 med att möta Åseda.

En tuff och spännande match som Olofström till slut vann.
Team 10 med ledarna Robert Vågenäs, Magnus Forsberg och Thomas Hallbing.

POPULÄRT