HemNyheterNilssons mat nyanställer och bygger nytt

Nilssons mat nyanställer och bygger nytt

Årets första NybroExtra är på väg ut i brevlådorna. Månadens tema är Nybros näringsliv, där ni bl.a. läser om Nilssons Mat som satsar på framtiden.

Håkan Johansson, så heter nya medarbetaren till det goa gänget på Nilssons mat i Nybro. Restaurangen där du som kund kan avnjuta en god lunch i lugn och trivsam miljö alla vardagar.

Ägaren Johan Nilsson med personal lagar rejäl svensk husmanskost som är uppskattat av de hundratals gäster som äter hos dem varje dag. 

– Populäraste rätten är raggmunkar med stekt fläsk. Då brukar det vara över 300 gäster här. Detta har vi alltid på menyn med jämna mellanrum, säger Johan. 

Nyanställd

1 februari anslöt Håkan Johansson till gänget. Håkan kommer närmast från arbetet som restaurangchef på Slottshotellet i Kalmar.

– Det ska bli riktigt kul att jobba här. Jag känner Johan och Stefan sedan tidigare och både Cissi och Marcus är goa människor, så jag är övertygad om att vi kommer ha mycket roligt ihop, säger Håkan.

– Jag älskar att laga mat och äter allt (förutom bruna bönor). Idag stekar jag fiskfilé, som är en av dagens rätter. Det finns alltid fem alternativ att välja mellan inklusive sallad, pasta och vegetariskt varje dag.

Catering och utbyggnad 

Nilssons mat erbjuder också all slags catering till fester, bröllop, begravningar m.m. Varje dag mellan 13.00 och 14.30 är det dessutom extra förmånligt för pensionärer att äta hos Nilsson mat.

– För ett par år sedan utökade vi lokalerna till 80 sittplatser inomhus och 2019 byggde vi tak över uteserveringen där 60 platser finns. Nyligen har även nytt golv lagts in i restaurangen samt nya gardiner och väggkonst tagit plats. Därtill har ett nytt kyl- och frysrum gjorts klart. Närmast väntar ombyggnation av personalutrymmena och kontoret. Sedan är planeringen i full gång för ett större kök och inglasning av uteserveringen, berättar Johan. 

– Vi fortsätter med vårt vinnande koncept för restaurangen med god mat och trivsel för våra gäster. Varmt välkomna till oss på Jutarnas väg i Madesjö, hälsar gänget hos Nilssons mat.

POPULÄRT