HemNyheterNybrosystern Miss Sister släpper ny singel på fredag

Nybrosystern Miss Sister släpper ny singel på fredag

På fredag den 6 mars släpper Nybrotjejen Miss Sister (Ida Gratte) sin nya singel ”Guilty Pleasure. NybroExtra fick en pratstund med Ida när hon tillfälligt var hemma från Stockholm för att besöka släkten i Nybro och releasegiga i Kalmar.

Ida Gratte bytte artistnamn till Miss Sister förra året efter mycket hat och hot och när hennes sociala medier kapats. Då hade Ida sju låtar som hon gjort. Efter det började hon om under nya artistnamnet, men med samma budskap om feminism och jämställdhet i låtarna.

Hur många låtar har det hunnit bli för Miss Sister?

– Förra året släppte jag min debut singel Little Monster. Det blev ”Record of the Day” i Storbritannien samma dag som den släpptes. Jag har också släppt två låtar i samarbete med de tyska producenterna Klaas och Chris Gold under 2019. Deras låtar nådde topplistor och dansgolv över hela världen och har miljoner strömmar på Spotify.

– ”Nothing but the Truth” är min senaste utgåva, det blev ”Veckans Fynd” i det svenska musikmagasinet hymn.se och har redan nått radiostationer utanför Sverige. Wismar FM i Tyskland har den här låten på sin spellista.

– Nya singeln som är min femte men tredje egna heter “Guilty Pleasure” släpps nu på fredag den 6 mars. Den har ett mörkt sound med budskapet att du alltid har rätt att dra och att inget får stoppa dig. Det känns rätt i tiden att släppa en sådan här låt, säger Ida. 

Du flyttade till Stockholm i höstas. Vad har det betytt för din utveckling?

– Jag har fått ett nytt kontaktnät sedan jag började på singer songwriter-utbildningen på Kulturama där jag fortsätter att utveckla mitt artisteri under namnet Miss Sister. Jag lägger också ett stort fokus på att skriva ny musik och lära mig om branschen. Jag trivs bra och har även gjort en del gig i Stockholm.

Vad har Nybro betytt för dig?

– Massor. Jag började redan som liten i Inga-Lill Gustafsson körer. Sedan var jag med i Artisten från 5 års ålder med bl.a. julmusikalen i Madesjö kyrka och sommar på Qvarnaslät samt lärde mig dansa med Sussie Jennemyr. Jag sommarjobbade via NBV med spelningar på äldreboende och Fredrik Bjärneroths musiklektioner på Madesjöskolan glömmer jag aldrig. Dessutom har jag fått äran att framföra nationalsången innan ett flertal hockeymatcher. Det har funnits massor av möjligheter i Nybro och det är jag tacksam för.

Har du någon förebild?

– Min stora förebild är Mia Skäringer, som har ett feministiskt budskap i sina framträdanden bl.a. i sin senaste show Avig Maria – No more fucks to give”, som var helt fantastisk. Sedan lyssnar jag även på hennes podd.

Inom musiken har jag lyssnat mycket på Lily Allen och Tove Styrke m.fl.

Hur ser framtiden ut?

– På sikt vill jag plugga vidare, skriva låtar både till mig själv men även till andra artister i olika genre. Det skulle också vara kul att uppträda på scen med dansare och band. Kanske på melodifestivalen eller någon annan större scen.

– Den 25 och 26 april är jag tillbaka i Kalmar och uppträder i Kalmar och hos Marianne Mårtensson i Sandås på Öland. Sedan ska jag sjunga på dop och medverka på bröllop.

– Närmast har jag release gig med ”Guilty Pleasure”på Krögers i Kalmar nu på fredag 6 mars i samband med festivalen Queens of Kalmar” och kvinnodagen. Sedan har jag fler låtar som kommer släppas framöver, så håll dig uppdaterad på mina sociala medier, hälsar Ida.

Omslaget till Miss Sisters ny låt ”Guilty Pleasure” som släpps fredag 6 mars.

POPULÄRT