HemNyheterIda Storm tog andra SM-guldet i slägga

Ida Storm tog andra SM-guldet i slägga

Ida storm, 28 år, med sina rötter i Nybro segrade i slägga då SM i friidrott avgjordes under helgen i Uppsala.

Ida Storm började med friidrott som åttaåring i IK Hinden, då träningspassen var förlagda till Åkrahälls idrottsplats under sommarperioden, medan sporthallen i Nybro var tummelplatsen under resten av året. I förhållandevis unga år började hon med olika kastgrenar och redan då Ida Storm var elva år satte hon klubbrekord med tvåkilossläggan.

Ida Storm flyttade 2007 till Malmö och började vid friidrottsgymnasiet. Året därpå blev Malmö AI ny klubb för henne, vilket det fortfarande är. Under åren 2010-2016 var hos i Los Angeles och kombinerade där studier med träning. Vid Finnkampen 2017 vann Ida Storm i slägga och belönades senare med Årets Finnkampsprestation

Tufft motstånd

–Jag vann mitt första SM-guld i slägga 2017. Vid SM i Uppsala återtog jag ledningen två gånger, men hade tufft motstånd av framför allt Tracy Andersson, Ullevi, som kastade 67,75 meter, medan mitt segerkast låg på 68,54, säger Ida Storm.

I dessa coronatider har hon tränat i normal omfattning, men hade före SM endast deltagit i två lokala tävlingar i Lund och Malmö.

Hoppas Finnkampen blir av

–SM var första gången i år jag mötte den övriga i eliten. På lördag åker jag till Odense och tävlar. Redan denna vecka får vi besked om Finnkampen i Finland. Jag hoppas att denna prestigeladdade landskamp kan avgöras trots den rådande situationen med corona.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT