HemNyheterRutinerad kökschef anställd på Stora Hotellet

Rutinerad kökschef anställd på Stora Hotellet

En minst sagt erfaren kökschef och kock är Ove Svensson, som varit 33 år i branschen. Han blir kökschef vid Stora Hotellet, som i november ska öppna portarna. Där blir det restaurang, bistro och pub för att nämna något.

– Jag har jobbat över i stort sett hela landet, men har även varit i England och på kryssningsfartyg. De senaste fem åren år har jag varit ansvarig för den stora restaurangen vid femstjärniga Daftö Resort i Strömstad, berättar Ove Svensson.

Han har tillsammans med familjen nyligen flyttat till Nybro, där man hyr en lägenhet, men inom kort flyttar familjen in i en nyförvärvad villa i Hanemåla.

– Jag känner inte till Nybro särskilt väl, men tycker det är en spännande utmaning med den stora satsning Stora Hotellet gör. Min närmaste uppgift går ut på att skaffa personal, då det minst kommer att krävas fyra personer till den verksamhet jag ska leda. Vi ska ha ett brett koncept med dagens rätt, restaurang med kvällsöppet och sedan är vi beredda att erbjuda lite av varje. Inte minst är det viktigt att vi har öppet på kvällarna, då något sådant ännu inte finns i Nybro.

Anrikt hotell

Förra våren gick Nybro Transport AB och Thuveprofiler AB in och köpte anrika Stora Hotellet för att sedan bilda företaget ThuGu Fastigheter AB med Jonas Thuvesson som VD.

–­­­Vi har satsat cirka 30 miljoner på köpet och renoveringen. I november kör kökschef Ove Svensson med personal igång och till årsskiftet ska alla rummen vara klara. Sedan i mars disponerar Nybro kommun andra våningen på hotellet, säger Mars Gunnarsson i ledningen för ThuGu Fastigheter AB.

Läs mer om Stora Hotellet i NybroExtras kommande nummer.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT