HemMånadens TårtaTårta till bästa grannarna Roland och Doris

Tårta till bästa grannarna Roland och Doris

–Jag vill nominera världens bästa grannar Doris och Roland Franzen till en tårta. Nomineringen kommer från Karin Palmqvist. Motiveringen lyder:

” Under flera år har de hjälpt mig och varit till stöd när jag har behövt. Med min trädgård, snöskottning, inköp av varor samt färdiglagad mat som Doris kommit in med till mig när jag under vissa perioder haft svårt att laga själv. Allt detta och mycket mer har de gjort för mig utan att jag bett om det. Det kallar jag verkligen goda och omtänksamma grannar. Är det någon som är värd tårta så är det dom”!

Vi kör ner till Hanemåla för att överraska grannarna Franzen. Idag ägnar Roland sig åt trädgårdsarbete och Doris är iväg ett kort ärende till affären, så jag väntar en stund tills hon kommer. 

– Ska det bli fika? Det var verkligen en överraskning säger de när jag tar fram och överräcker tårtan. 

–För oss är det en självklarhet att få hjälpa till. Karin som tyvärr blev ensam tidigt när hennes man dog, är en fantastisk granne att ha. Det är inte alltid lätt att klara ett stort hus och trädgård själv och framförallt inte när man drabbas av sjukdom. Vi har varit grannar med Karin i snart 50 år, vilka bestått av många trevliga stunder ihop. Det är bara roligt att kunna stötta när det behövs och vi kräver inte något tillbaka. Idag är vi dessutom pensionärer och har mer tid, även fast jag tycker att dagarna går rasande fort, säger Roland. 

– Nu går vi in och sätter på kaffet och ringer till Karin som ska få komma över till oss och smaka på den fina tårtan, säger Roland och Doris.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT