HemMånadens TårtaTårta till ”Mr. Bowling” entusiasten Peter

Tårta till ”Mr. Bowling” entusiasten Peter

Tredje tårtan i november delar vi ut till fantastiska bowlingentusiasten Peter Lingvall i bowlinghallen som nominerats av Thore Ericsson. Motiveringen lyder:

”Peter är en fantastisk person och bowlingentusiast. Han har tagit hand om många ungdomar här i Nybro i 37 år, både nybörjare och proffs. Peter har alltid tid för alla. Vad vore bowlingen i Nybro utan Peter.”

Vi träffar Peter i bowlinghallen under fredagseftermiddagen. Här brukar det oftast vara fullt med folk som spelar, men pga. pandemin är det tomt just för stunden.

–Vi följer restriktionerna och hyr bara ut hälften av banorna med max 3 personer per bana. Ibland kommer det ett par stycken som vill spela och då finns jag här, säger Peter.

Han blir mycket glad för tårtan och samtidigt överraskad att just han är nominerad.

—Det bästa med bowling är matcherna och att alla kan spela oavsett ålder. En gång när jag fortfarande spelade i lag, mötte vi ett gäng där den äldsta spelaren var 82 år och den yngsta spelaren 8 år.

–Bowling är mitt liv. Man kan säga att jag är uppvuxen i en bowlinghall. Pappa började spela 1951 och mamma 1964 och det blev naturligt att både jag och mina systrar började med bowling. Nämnas kan att alla i familjen en gång tog medalj i samma distriktsmästerskap som hölls i Strängnäs. Det var riktigt roligt, säger Peter.

–Sedan dess har jag jobbat i tre olika bowlinghallar och 37 år här i Nybro.

–Nu hoppas vi det blir bättre tider snart och att jag får hit alla motionärer, pensionärer, skolungdomar och de som spelar i serier till bowlinghallen igen. Det ser jag mycket fram emot.

–Jag älskar tårta, så det blir gott att mumsa på i kväll, hälsar Peter glatt och klappar sig på magen. 

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT