HemNyheterPopulär körledare avtackades

Populär körledare avtackades

På Jutegården hade PRO kören i Nybro samlats för att sjunga tillsammans och tacka sin ledare Ingemar Jonsson för ett fantastiskt arbete.

Kören framförde ”Den glade vandraren”, ”När man är en glad pensionär”, Nybro i mitt hjärta”, ”Tills vi möts igen” och avslutade med att framföra ”Nu går sista visan”.

–Under pågående pandemi har det inte varit möjligt att träffas i kören, så vi är mycket glada att vi under restriktioner kunnat samlas igen för att sjunga och samtidigt få avtacka Ingemar som varit vår körledare i fyra år, berättar Ella Wilnersson från kören och överräcker en bukett blommor till Ingemar.

Sommaren 2017 stod PRO kören i Nybro utan ledare. De fick tipset att Ingemar Jonsson var tillgänglig.

–Vi var några stycken som reste till friluftsgudstjänsten i Målerås där Ingemar framträdde. Vi blev mycket förtjusta och tog genast kontakt med honom. Han tackade ja, och under fyra år har vi haft fantastiskt kul tillsammans, berättar Ella och får medhåll av de övriga 29 i kören.

Ingemar kommer nu att flytta till Bredsätra på Öland där han också kommer arbeta. Han efterträds av Vanja Roshagen.

–Det ska bli så roligt att få vara en del av PRO-kören. De kommer få sjunga välkända sånger, men det blir även en del nya utmaningar, säger Vanja med ett leende.

 –Från körens håll är vi mycket glada att Vanja ska vara vår ledare. Hoppas nu att pandemin snart är över så att vi får fortsätta träffas varje vecka och sjunga ihop, säger Ella.

PRO kören i Nybros ledare Ingemar Jonsson avtackades med en blombukett.

POPULÄRT