HemMånadens TårtaTårta till påhittiga och trevliga bibliotekspersonalen

Tårta till påhittiga och trevliga bibliotekspersonalen

–Jag önskar ge den fantastiska Bibliotekspersonalen en tårta, säger Emmy Jonsson i ett mejl till NybroExtra med motiveringen:

 De är påhittiga med aktiviteter och roliga event på lov, och bjuder på sig själva i dessa aktiviteter. De har också varit kreativa i dessa Covid-tider och gjort pysselpåsar och bokpåsar till barnen. De har en förmåga att nå fram till barnen och gör att deras läsintresse ökar. Jag upplever att personalen verkligen lyckats skapa en trivsam och lustfylld miljö som är inbjudande. Nybro bibliotek är verkligen en riktig skatt som vi är väldigt tacksamma för.

NybroExtra beger sig bort till Biblioteket för att överräcka tårtan till personalen som totalt är 17 till antalet. Idag är de tyvärr inte all på plats pga. sjukdom, men de som är här blir väldigt glada och tyckte motiveringen var mycket fin.

–Vi har ett fantastiskt roligt jobb där vi dagligen möter många människor med läsintresse. Dessutom har vi utställningar, föreläsningar, sagostunder m.m. Nya Bokbussen kör under veckan ut till närliggande samhällen och skolor och alla är så glada när vi kommer, säger de allihop. 

–På Nybro Bibliotek finns något för alla och vi tycker det är extra roligt med olika aktiviteter. Pandemin gör att vi fortfarande håller avstånd och samlas inte i grupp ännu. När det så småningom blir lättare kommer vi hitta på massor av kul för alla åldrar. Vi har en riktig idéspruta i Anette Roos här, som kommer på det mesta, säger Therese Lundblad.

– Just nu har vi börjat dela ut pysselpåsar till barnen inför Alla Hjärtans dag, så det är de välkomna att hämta. Under sportlovet har vi flera Corona säkra aktiviteter bl.a. skattjakt och OS quiz. I mars får vi författarbesök av Josefine Sundström och i april planeras för fullt för en familjelördag, påsklovsaktiviteter, tillverkning av käpphästar, skrivardag för unga, och så världsbokdagen m.m.

– Vi gillar tårta, så den delar vi på under fredags fikat. Stort tack, hälsar gänget på Nybro Bibliotek.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT