HemNyheterSommarutställning i Pukeberg

Sommarutställning i Pukeberg

Årets Sommarutställning i Pukeberg hade vernissage den 18:e juni och utställningen pågår fram till den 6:e augusti. Öppet dagligen mellan kl. 11:00 och 17:00.

Samordnare för årets sommarutställning är Sarah Bouamrane och Alexander Aronsson, som båda är konstnärer i Ateljéhus Pukeberg.

Temat för årets sommarutställning är Ursprung.  Ateljéhus Pukeberg, Designarkivet, Hemslöjden, Klockmagasinet och Riksglasskolan är de olika aktörerna som är verksamma på Pukebergsområdet och deltar med konst i olika material och tekniker. 

Edvin Ehk vid Ebba Johanssons ”Midnight”.

Edvin Ehk sommarjobbar som utställningsvärd. 

-Vi är två sommarjobbare som jobbar varannan vecka var, berättar Edvin som trivs mycket bra med arbetet som bland annat innebär att svara på besökarnas frågor och att berätta om utställningen.

-Jag är otroligt konstintresserad och ska börja sista året på bild och form på Jenny Nyströmskolan.

Edvin säger att han fått prova på mycket nytt under gymnasietiden och att han tycker väldigt mycket om att jobba med lera men även att skissa. 

En av hans favoriter på utställningen är en målning gjord av Ebba Johansson.

Film

Till Magnus Gustavssons ”Sven Otto Littorin- 0.15%” hör även en QR-kod som ger besökarna information.

Det finns också möjlighet att se två filmer som beskriver den speciella beställning av kristallkronor som Orrefors fick från Hotel Al Rasheed i Irak under 1980-talet.

Sommarutställningen är välbesökt av turister både från Sverige och andra länder, mestadels Tyskland och Nederländerna. 

POPULÄRT