HemNyheterVälbesökt Alsterbro-dag

Välbesökt Alsterbro-dag

Under lördagen var det dags för årets upplaga av Alsterbro-dagen att gå av stapeln. Sedan 2016 hålls Alsterbro-dagen vid Hindsjövallen. 

Staffan Wöllecke och Simon Williamsson är projektledare för Alsterbro-dagen.

-Det är vi som försöker hålla ihop trådarna kan man säga, säger Staffan.

Alsterbro/Bäckebo Utvecklingsgrupp är huvudarrangörer, men alla föreningar här i samhället är delaktiga, fortsätter han.

Staffan berättar att 2022 är femte året för Alsterbro-dagen i nuvarande form. Senaste två åren har pandemin gjort att evenemanget inte kunnat genomföras. Innan 2016 hölls Alsterbro-dagen i annan tappning och då i samhället.

Varierat program

Många människor fanns på plats vid Hindsjövallen för att umgås och ta del av det varierade programmet som vände sig till alla åldrar.

-Det är svårt att säga hur många som har kommit hit idag, men det är i alla fall många, konstaterade Staffan.

-Alsterbro-dagen har blivit en hemvändardag, när många väljer att komma till Alsterbro. Vi är väldigt glada att alla aktiviteter här är gratis.

På fotbollsplanen fanns flera hoppborgar uppställda och i ena hörnet ett antal veteranfordon. Ponnyridning för den som ville prova på att rida och Ålems Sparbank arrangerade två barnlopp på 500 respektive 1000 meter. Barnen kämpade hårt i värmen och belönades med medalj och glass vid målet.

Räddningstjänsten, marknadsknallar, matservering  och föreningar fanns på plats och även representanter från flera politiska partier. Metartävling och SM i barfota-åkning avgjordes och under kvällen bjöds det på musikunderhållning. 

Flera hoppborgar fanns på Hindsjövallen under Alsterbro-dagen. 
Ryan Hayek provsatt traktorn.
-Han älskar traktorer, så han vill nog sitta där hela eftermiddagen, skrattade hans mamma. 
Michael Ericson köpte lotter av Lena Jonsson och Gun-Britt Josefsson.
-Det är vi som försöker hålla ihop trådarna kan man säga, säger Staffan Wölleke, en av projektledarna för Alsterbro-dagen.
Elis Mandén tog en ridtur på Ambra, som leddes av Vilma Wengdahl.
Nybros första stegbil, en Ford 600 av årsmodell -57, fanns att beskåda och provsitta. Tord Theander från Bäckebo hembygdsförening berättade att stegbilen var utrustade med vattentank och var modern med den tidens mått.

POPULÄRT