HemNyheterFör 25:e gången arrangerade Nybro Korpen SM i kubb

För 25:e gången arrangerade Nybro Korpen SM i kubb

Solen sken över Badhusparken när Korpen arrangerade SM i kubb för 25:e gången. 40 lag fanns på plats för att spela på de 20 banorna under lördagen. På söndagen spelades singelmatcher.

Under flera år spelades SM i just Badhusparken, men de senaste åren har man istället hållit till på Åkrahälls idrottsplats. I år fanns inte möjlighet att vara vid Åkrahäll, då löparbanorna görs om.

20 banor att spela på i Badhusparken.

Jörgen Axelsson är tävlingsledare med ansvar för spelschema och dessutom speaker.

-Jag försöker se till att allt kring tävlingen flyter på och så hojtar jag i micken emellanåt, skrattar han.

Jörgen berättar att deltagarna är väldigt nöjda med att åter spela i Badhusparken och att marken där nu är jämnare och därmed mer lämplig för kubbspel än tidigare år.

-I år slår vi värmerekord under SM och då uppskattar spelarna skuggan under träden, säger Jörgen, och berättar att SM spelats i alla möjliga väder och att även om det är lite väl varmt så är sol och värme är att föredra framför regn och blåst.

Jörgen Axelsson är tävlingsledare och deltog även i lagtävlingen. 

I år har deltagarna spelat fler matcher än tidigare år.

-Alla lag har spelat minst sex matcher. Särskilt för våra långväga spelare är det roligt att få spela så mycket som möjligt när de rest långt, tycker Jörgen.

I vanlig ordning är det gotlänningarna som ligger i topp.

-De är jätteduktiga och har prenumererat på SM-titeln i många år, konstaterar Jörgen. 

-Men vi har flera duktiga spelare från Nybro också, tillägger han. 

En av Nybros spelare är Kristian Karlsson som kom på en sjätteplats i lagtävlingen tillsammans med Towe Danielsson i Nybro kubbers. 

Kristian Karlsson deltog både i lag- och singelspel.

Kristian berättar att han vanligtvis tränar 2-3 gånger i veckan, men att det blivit lite mindre än vanligt under sommaren.

-Sporten i sig är rolig och så är det kul att träffa likasinnade och spela tillsammans, säger Kristian. 

Ett 20-tal funktionärer från Korpen är engagerade i kubb-SM med olika uppgifter. Under söndagen bjöds det förutom kubb på dansuppvisning av Nybro danssällskap, som är en del av Korpen. 

Vinnare

1.Blue/Orange. Kristofer Funk och Joakim Ekelöf. 2. Babypuder u långburk. Jacob Nilsson och Daniel Nilsson. 3. Naughty Boys. Victor Greveback och Malte Lindgren. 4. Hellacopters. Patrick Wickström och Rickard Engström. 5. Megan Nicole. Josef Björklund och Jesper Hederstadt. 6. Nybro Kubbers. Towe Danielsson och Kristian Karlsson. 7. Kubb Gotland. Urban Helander och Pehr Olofsson. 8. Team Kubbom. Jim Lind, Johan Lundin och David Nedolugin.

Vinnare Singel-SM.

1.Joakim Lyander. 2. Jim Lind. 3. Joakim Ekelöf. 4. Jacob Nilsson. 5. Jesper Hederstadt 6. Victor Greveback. 7. Simon Axelsson 8. Maria Axelsson.

POPULÄRT