HemMånadens TårtaTårta till superkillen Nemanja, som verkligen bryr sig

Tårta till superkillen Nemanja, som verkligen bryr sig

–Vi vill nominera Nemanja Poposilov på Äldreboendet på Vattugatan. Äldreomsorgen får många gånger mycket negativt men han, vilken kille, säger Lina och Simon i ett mejl till NybroExtra. Motiveringen lyder:

 Poposilov blev kontaktad av en kollega fredagskvällen den 29 juli med frågan om han kunde hjälpa oss. Vi gifte oss den 30 juli och eftersom han jobbade den dagen undrade vi om han ville hjälpa till så att vår älskade Gamlan skulle få se vårt bröllop som sändes live, då ingen anhörig kunde hjälpa till. Han kom som räddare i nöden och går in tidigare på jobbet (då han inte börjat ännu) för att hjälpa henne och inte nog med det köper han fika på väg till jobbet för att hon ska få ett sådan fin stund. Han verkligen bryr sig om sitt jobb och de gamla. För oss betyder det miljoner då hon betyder allt för oss. Där har man rätt man på rätt plats! Vi tycker att han är värd att hyllas alla dagar för detta var något utöver det vanliga!”.

NybroExtra begav sig till Vattugatans äldreboende för att överraska Nemanja vid ett av chefernas kontor. Och visst blev han förvånad. Med ett stort leende och en liten tår som trillade från kinden tog han emot tårtan.

–Jag har jobbat här sedan hösten 2021 och trivs otroligt bra. Det är ett fantastiskt jobb och jag får så mycket tillbaka av omsorgstagarna, mycket mer än jag själv kan ge, säger Nemanja.

–Att se den min från Simon och Linas anhöriga när hon förstod att hon skulle få följa bröllopet live, det är värt allt och något jag skulle göra om för andra boende alla dagar i veckan här

–Tårtan tar jag med upp på avdelningen och delar med mina kollegor, avslutar Nemanja.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT