HemNyheterKultmusik med Brecks avslutade en fantastisk säsong på Qvarnaslät

Kultmusik med Brecks avslutade en fantastisk säsong på Qvarnaslät

–En av de bästa säsongerna någonsin, kanske till och med den bästa.

Det säger Mats Arnér, Jan Lagerqvist och Kerstin Hultqvist från Nybro Hembygdsförening som vi träffar under avslutningen för onsdagsunderhållningen på Qvarnasläts hembygdsgård.

–Folk har verkligen uppskattat den oas mitt inne i Nybro, som Qvarnaslät verkligen är. Och att man få röra sig fritt nu när pandemirestriktionerna är borta har gjort mycket. Dessutom har våfflor serverats under fyra dagar, vilket bidragit till en jämnare tillströmning av besökare, säger Mats.

–Vi har haft ett varierat utbud av underhållning på onsdagarna, för alla åldrar. Kanske hade vi önskat fler i publiken, men i det stora hela har detta också varit bra, säger Jan.

För alla

Qvarnasläts hembygdsgård är ofta uthyrd.

–Det är många bröllop och fester som hålls här i år, vilket är fantastiskt roligt men övrig tid är området alltid öppet för alla. Hit kan man komma och ta med sin egen fikakorg, slå sig ner i gräset och bara inandas lugnet, säger Mats. 

Kultmusik från hela världen

De fem herrarna i Brecks cultband bjöd på en bejublad underhållning med mycket hjärta och sång samt spelglädje på bl.a. gitarr, ståbas, dragspel, fiol och nyckelharpa. Publiken engagerades i vissa låtar med handklapp och allsång. Kultmusiken som spelades kom från Irland, Finland, Skottland, USA och Sverige förstås. Det spelades även en egenskriven låt ”Röjarsnoa” skriven av Tony i orkestern. 

Denna fantastiska varma sommarkväll avslutades med Lasse Berghagens ”Farväl till sommaren”, och ett ”hej” med önskan om återseende nästa sommar.

31 augusti har Glada Bokens orkester hyrt Qvarnasläts hembygdsgård där de bjuder in till underhållning.

Kultbandet Brecks stod för underhållningen under finalkvällen för onsdagsevenemangen på Qvarnaslät.

POPULÄRT