HemNyheterSommarbokträff för lässugna barn

Sommarbokträff för lässugna barn

Under sommarlovets sista vecka var det dags för Nybro Biblioteks tredje sommarboken-träff för barn mellan 8 och 12 år.

Sommarboken-träffarna har varit populära och många lässugna barn har deltagit vid varje tillfälle. Årets tema för träffarna har varit ”I skuggan av…” och innehållit en hel del spänning. Särskilt sommarens andra träff som bland annat bestod av en vandring i bibliotekets magasin där barnen även träffade på ett och annat spöke.

Sista träffen var planerad att hållas i Badhusparken, men fick på grund av det ostadiga vädret flyttas till biblioteket istället.

Under två timmar fick de fjorton barnen som deltog vid sista träffen leka, pyssla, gå tipsrunda, ta del av spännande boktips och fika. Träffen avslutades med att barnen fick välja varsin bok.

-Det är tack vare ett bidrag från Nybro kommun som vi kunnat köpa in böcker att dela ut till barnen vid sommarträffarna, berättar Hanna Annerstedt, som tillsammans med sina kollegor på biblioteket arrangerar sommarträffarna.

Hanna passade även på att tipsa om att böcker som lånas på skolbiblioteken även kan lämnas tillbaka på huvudbiblioteket och vise versa.

Hjalmar vann tipspromenaden och Anette delade ut en bok som pris.
Anette och Therese gick igenom de rätta svaren på tipspromenadens frågor.

POPULÄRT