HemNyheterTack, tack, tusen tack för all härlig inspiration!

Tack, tack, tusen tack för all härlig inspiration!

Allt började som en tanke. Vi ville ge Nybroborna lite mer. Något snyggare, modernare och mera påkostat. Vi ville satsa! Och det ska erkännas, när vi skickade ut den första tidningen till våra kära läsare så var vi ordentligt nervösa. Hur skulle vårt arbete tas emot? Nu vet vi! Det blev en succé. Stort varmt tack för alla uppmuntrande tillrop och kommentarer. Härliga läsare, vad ni inspirerar oss! Och ja, på redaktionen firade vi med en extra semla!

Självklart vill vi gärna dela med oss av några kommentarer vi fått via post, mejl eller trevliga besök. 

  • Jättebra! Jag gillar formatet. Den blev mer praktisk att hantera och vilket fint papper, skriver Eva.
  • Jag måste ge 10 rosor av 10 möjliga för det nya formatet.  Inslaget om Dr Sandbergs gata var en höjdare, säger Kjell.
  • Vilket lyft rent utseendemässigt på tidningen. Högsta betyg! Femma på en femgradig skala, skriver Börje.
  • Suveränt format, härlig papperskvalitet. Intressant och bildande innehåll på ett humoristiskt och proffsigt sätt, skriver Lars.

• Riktigt snygg NE ni har skapat nu. Modern och tilltalande, skriver Magnus.

Med alla kommentarer i minne går vi nu vidare med nya utgåvor. Fortsätt gärna kommentera, för utvecklingsarbetet har bara börjat. Vi tycker att Nybro mår bra av en uppskattad tidning som når alla. Bra för konsumenter, bra för företagen och framför allt. Bra för vår gemensamma Nybroanda!

Nu är marsnumret av Nya NybroExtra på väg hem i alla hem med Postnord.

Här är lite lästips, Nybroitiska händelser och människor du möter i detta nummer.

Möt Ida Gratte från Nybro. Hon bor nu på Södermalm i Stockholm och som låtskrivare, artist och med eget produktionsbolag håller hon på att etablera sig ordentligt i MusikSverige. Hur allt började i Nybro, och om personerna som var viktiga för henne, berättar hon öppenhjärtligt.

Möt också Kerstin Stenström. Hennes naturupplevelser i dikt och prosa blev en bok.

Håkan ”Molle” Molin bjuder på en självironisk berättelse om en vanlig dag på jobbet. “Digital panik när gammal möter nytt. Hjälp, jag kan inte starta bilen”

Lokala seriefotbollen närmar sig och inte minst Nybro IF och Pukebergs BK drar till sig intresse. Båda spelar i division 4 Sydöstra Småland. Ny tränare i Nybro IF är Arben Sula, medan det i Pukebergs BK är John Petersson som tagit över rodret. Vi tog pulsen på tränarna.

Lantbrukarparet Anette och Jörgen Pettersson i Kimramåla är offensiva och investerar 14 miljoner kronor.

Och så har vi mött en 100-åring, Stig Eskhagen, som trivs i Nybro. Den stora bemärkelsedagen har Stig den 28 mars. Läs om honom i serien ”Så minns jag mitt Nybro”.

­­­Nästa nummer kommer 25 april. Temat då är Bygga och Bo i Nybro. Låter vårligt, inte sant! För visst har vi vårlängtan just nu? 

Glad och skön Påsk till er alla!

Loa

POPULÄRT