HemMånadens TårtaTårta till kreativa och kompetenta personalen på Pingstliljan

Tårta till kreativa och kompetenta personalen på Pingstliljan

–Jag skulle vilja nominera samtlig personal på Pingstliljans förskola skriver Marina Lukez i ett mejl till redaktionen, med följande motivering:

” Det känns fantastiskt när man som förälder lämnar sitt barn på förskolan och samtidigt vet att barnet har en trygg och rolig dag med en pedagogisk verksamhet fylld av omsorg och värme. Jag imponeras ständigt av deras yrkesskicklighet, kompetens, kreativitet och deras enorma tålamod. Tack för att ni finns!”.

Vi traskar bort till Pingstliljan för att överräcka tårtan. Rektor Anette Larsson öppnar dörren och jag blir varmt mottagen av en glad och överraskad personal, som snabbt samlas inne på avdelningen Zebran tillsammans med alla barnen för att höra motiveringen.

–Det bästa med att jobba här på Pingstliljan är alla barnen. Att se dem utvecklas och leka är jättekul. Dessutom är vi en fantastisk personalgrupp som trivs mycket bra ihop, säger alla i personalen som jobbar denna fredag enstämmigt.

Pingstliljan är en ideell förening med kristen profil. Här jobbar förutom Anette åtta pedagoger och en kokerska där alla är delaktiga i barngrupperna och hjälper varandra. 

–När alla platser är fyllda finns här 38 barn i åldrar mellan 1–5 år. I dagsläget har vi några platser lediga, säger Anette. 

–Under dagarna på Pingstliljan händer massor av kul saker. Just nu arbetar vi med mångkultur och ”flyger” till olika ställen i världen. Vi sjunger, leker och pratar om värdegrund. Vi har också ”Guldsamling”. Det är olika bibelsamtal som handlar om att alla är guld värda. En dag i veckan brukar de äldsta barnen dessutom få hjälpa till i köket hos Marie, där all mat lagas från grunden.

–Tårtan delar vi under fikastunden i eftermiddag, hälsar personalen tacksamt.

MARINE ARVIDSSON

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT