HemMånadens TårtaTårta till glada kocken Lena, som gör det lilla extra

Tårta till glada kocken Lena, som gör det lilla extra

Barn och personal på Guldgruvans förskola genom Johanna Modig vill nominera kocken Lena Nordström till tårtan. Motiveringen lyder:

”Vi på Guldgruvans förskola tycker Lena i köket är värd en tårta. Hon ställer alltid upp med ett leende på läpparna när vi vill göra de där lilla extra för barnen. Inget är omöjligt och allt går ofta att lösa. Varje dag möts man av sån värme i köket. Vi kan inte önska oss en bättre kock till våra barn!”

Vi kör upp till Guldgruvan för att överraska Lena. Och visst blir hon paff och mycket glad. 

–Det var oväntat. Jag är så dålig på såna här känslosamma saker, säger Lena.

–Jag har jobbat här sen 2007 på Humlantiden innan ombyggnaden till Guldgruvan. Jag trivs fantastiskt bra och det bästa jag vet är att få laga god mat och baka här i det fina köket. Dofterna som sprids runt omkring i byggnaden blir en extra upplevelse för barnen.

–Det är många barn som smakat min mat genom åren. Det finns en del favoriträtter som tex. Spaghetti och köttfärssås samt  fisk med ”Lenas äppelsås”, som är mycket populär. Även soppa är gott tycker många och idag blir det Minestronesoppa, berättar Lena.

–Att kunna göra det lilla extra är inga problem för mig utan bara roligt. Denna vecka ska jag fixa lite korv med bröd som barnen ska ha med under städdagen på torsdag. Snart är det våffeldagen, då blir det extra mycket smet som ska göras.

–Tårtan tar jag med hem och delar med familjen. De kommer bli lika glada som jag, säger Lena.

POPULÄRT